Kylskåpsrens och kalldusch

Fick två stora påsar med äpplen av grannarna (snälla!). Jag tänkte göra mos och paj och lite annat smarrigt men har inte hunnit med. Tobias har ätit ett äpple om dagen men det har knappt märkts på mängden. Det var med viss försiktighet jag tog ut påsarna ur kylen för att se hur illa medfarna de hunnit bli där i botten efter en månad i kylen.

Men det var inte alls farligt! 12 äpplen som var dåliga och fortfarande en hel påse fina äpplen kvar i kylen. Vilken rikedom! 🙂

Rik känner jag mig dock inte i det här tjuvkopplade huset. Varje gång något grundläggande i huset trasslar upptäcker man ”märkligheter” med eldragningen (ett till hälften strömsatt uttag i köket utan brytare bla, vad sägs om det?). Förra veckan började varmvattenberedaren beté sig. GALET varmt vatten bjussade den på, lika tokigt som Vitmossarnas varmvatten. Sen slutade den helt att bjussa på värme.

Jag har fått distansassistans från Luleå och har dragit och skruvat lite och bytt en säkring. Sen fick jag påplatsenhjälp av S som multimetrade fram att det var lite brist på el in i patronen. Alla tre säkringar bytta och rätt mängd ström in. Trots att kablaget SER illa ut kan det fungera. Men det tar 8h att värma fullt… 

Jag har nu undvikit kallduschar i några dagar så läget börjar bli akut… Håll tummarna att det finns varmvattenbi morgon bitti!

4 svar till “Kylskåpsrens och kalldusch”

  1. Det så ikke bra ut hvem har gjort den koblingen ? ikke stig vel ?

  2. Det så ikke bra ut hvem har kobla det derre da ? er det noe gammelt anlegg ?

  3. Tyder ju på överlast på en fas, den har ju uppenbarligen varit väldigt var ledaren, fel i elpatronen eller värmeskölden, kan vara den sortens vvb, det blir ju bra efter reparation