Telefonen är död, länge leve gam-GAMLA telefonen…

WP_20160810_22_01_45_Rich

Så vitt jag kan avgöra har moderkortet dött på min Nokia Lumia 1020.

Den har betett sig illa under de senaste månaderna och akut illa senaste två veckorna. Till slut dog den. Går inte att starta. Har testat alla magiska trick, inklusive ”hold volume down – plug in power – release volume down – press volume down twice – press power off once – press volume down once” samt ”hold volume down and power off down for 10-15 seconds” (så man normalt tvingar den att boota om). Den är död, tot, finito. Det enda jag inte testat än är att lägga den i en påse, lägga påsen i frysen en timme, sen ta ut den och plugga in strömmen i den (gammalt elektrikertips jag hittade på nätet… man kanske INTE skall testa allt som står på nätet?).

MEN.

Eftersom jag spräckt kameralinsen vid en olycklig väskfummel tidigare i år och ganska länge gått och muttrat över att halva bilderna alltid blir otydliga sedan dess så bet jag i det sura och beställde en ny telefon. Orderbekräftelsen dröjde och till sist fick jag besked om att den var slut på lagret.

..

Cyberphoto är ju nu då världens roligaste butik så de erbjöd mig den kameran de använt för att testa (de testar alla sina produkter och lägger upp bilder på sin webb) för halva priset med returrätt som vid ordinarie köp. Så det slog jag till på! Märkte ni att jag skrev ”kamera”? För den här nya telefonen skall vara just det, en kamera med inbyggd telefon! 😀
Mobiltelefoner Panasonic Lumix DMC-CM1

Hur som. Innan den nya hunnit flytta hem måste jag kunna ta emot samtal, right? Så jag dammade av min jäääääätttegamla jobbtelefon som glatt startade upp och trots att jag pillade in microsim i ett alldeles för stort utrymme så verkar den fungera. Men inte finns alla appar, batteritiden är väl ungefär tre, kanske fyra timmar, när man använder tangentbordet stammar den glatt ur sig en massa extra bokstäver, touchskärmen är väl så pass liten och okänslig att den bara knappt passerar som touch… (jag minns nu exakt varför jag bytte ut den). Det är lustigt det här med telefoner. Jag tog ju bilden ovan med en telefon också förstås, men den räknas inte (jobbtelefon). Så snart snart kanske jag kan ta extrabra bilder här till bloggen, vem vet? Imorgon bitti hämtar jag den nya på postutlämningsstället i alla fall! 🙂

3 svar till “Telefonen är död, länge leve gam-GAMLA telefonen…”

  1. Det ser ju ut som en spännande kamera, ursäkta, telefon.
    är den dessutom fullfjädrad telefon så är det ju bingo
    natti, nu till kattdjuren
    kram

  2. Ja! Det skall bli mycket spännande att se! Jag kommer säkert att svära många gånger första veckan, har ju inte kört Android på ett par år…
    Kram!