Trädgårdsfröjd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag är så otroligt glad och tacksam för min lilla trädgård!

Visst kunde jag sköta den mer och bättre, men det räcker såhär.

Jag får sådan frid och sådan ren lust av att bara se på alla blommor som mot alla odds plötslig blommar allt vad de kan. Gräset växer, ogräset med men jag känner bara fröjd, allt är mjukt och rent och grönt och fint. Jag fick planteringspengar till blommor av min familj på födelsedagen i år, det är sällan man njuter så länge och så mycket av en present!

Jag älskar er och önskar ni kunde vara här och njuta tillsammans med mig!

Alldeles för liten kruka på bordet för tre av dessa bjässar…

Tre i varje hink på väggen är nästan för mycket, men bara nästan… När de satte igång att blomma blev det bara sådär fantastiskt ymnigt fint! 🙂

Nya amplar knegar på (gamla amplar står och väntar på en tur till tippen strax nedanför). Har inte riktigt koll på hur mycket vatten de håller, men det blommar ju i alla fall!

Nästa år skall jag komma ihåg hur jäkla stora de där blir och inte köpa för många! Sen skall jag följa mammas tips och ta reda på knölarna från begoniorna innan de fryser. 🙂

BLÅBÄR!!! Massor med blåbär! I fjol inte ett enda, i år massor – jag hoppas hoppas inte fåglarna äter upp dem innan jag hinner plocka dem!

Den där FÖRBASKADE Brasilianska myntan… Börjar vara dags för den där mojiton nu! Dillen är nära döden, men de andra växer och trivs – det luktar FANTASTISKT om ört-lådan om kvällarna!

Rekordår för smultronen! Jösses. Och här snackar vi om en låda som luktar GOTT i värmen, oj oj! 🙂

Välkommen!

De här rackarna har doftat sagolikt gott på altanen men nu när de äntligen fick komma i en riktig kruka har de blommat över… Hoppas de kommer igen innan vintern!

Den högväxta är en eucalyptus! 😀 Den luktar inte det minsta, tråkigt nog.

Doftärten (?) doftar jättefint här, blommar stadigt och fick äntligen något att klättra på (jag i min enfald trodde den skulle klättra direkt på stolpen jag…).

Kunde inte motstå rostfärgerna i det här arrangemanget och MILDE TID så de växt! Hoppas den står sig långt in på hösten. 🙂 (…och fortsätter matcha mina välrostade helt oplanerat shabby-chic lyktor…).

 

Nu skall jag lyxa till det med en alldeles otroligt väldoftande nyplockad efterrätt! 🙂

Ett svar till “Trädgårdsfröjd”

  1. Det är ju rent otroligt vad dom vuxit, är det plantorna vi var och köpte när jag var där? Det ser ju så fint ut, har du trädgårdsmästare? Det är nog mamma som släppt till generna för trädgård åt er, bägge två har ni ju trivsamma grönytor runt husen.
    Hos dig är det på mindre yta, man ser allt på en gång, pallkragarna med bär är ju underbara, lyser solcellslamporna, fint att placera dom i lådorna
    Fantastisk trädgård som jag nog skall ner till framöver, det ser så ombonat och fridfullt ut, ochh så staketet med sin rosor
    Natti, syns snart