Gråmulen skolavslutning


Inga paraplyer och helt OK temp med tanke på att vi håller till utomhus. Men som vanligt ser jag aldrig barnen eftersom skolan planerar avslutningarna lika kasst varje år, eller så är jag helt enkelt för kort?

Men tårtorna var goda!

Varje termin delas alla föräldrar in i två grupper, julmarknadsgruppen (som fixar den något mer arbetsintensiva julavslutningen) och så tårtgruppen som bakar tårtor till sommaravslutningen. Vi har ju två barn i skola så vi åkte på att vara med i båda grupperna… S bakade en marängbotten och jag skaffade bär, vaniljvisp och vispgrädde. Pavlova alltså, SÅ gott! I år var det flera pavlovatårtor så det är fler som fått tycke för dem! Jag läste de där listorna i höstas och inför julen och min hjärna hade registrerat det här på något vis så när en av Davids klasskompisars föräldrar frågade om vi skulle baka svarade jag bara ja och vi skred till verket. Sen när vi kollade listorna igår så stod vi inte med…! Så vi bakade en tårta utan att vi behövde.

Meeen efter viss förvirring kring var vi skulle ställa tårtan på morgonen så kom det ju fram att vi stod på FÖRSKOLEKLASSENS lista… Heh. Så det var ju tur att vi bakade ändå! Tårtkalaset är helt tokigt – uppskattningsvis 20 tårtor per avdelning, alla färger och former! Jag gillart!

Sen att jag faktiskt aldrig får se mina barn på avslutningar, pja… Jag kanske kan ta första tårtvakt istället och skippa hella arrangemanget där man står och tittar på en massa vuxna ryggar?

Ett svar till “Gråmulen skolavslutning”

  1. Det var ju, utom gråvädret, inte så välplanerat uppträdande, konstig topografi på skolgården, inte lämpad för uppträdande skolbarn