På kosläpp med ett par tusen Stockholmare

Koola kompisarna hade solbriller med hela utflykten (även om de låg i min ryggsäck på hemvägen). Solen lyste däremot med sin frånvaro. Vi åkte till Bögs Gårds kosläpp, något som minst tusen andra också gjorde denna eftermiddag. Vi parkerade på anvisad plats strax nedanför E4 och sen gick vi någon kilometer (eller mer) till hagen där själva kosläppet skulle företas. Promenaden var helt OK om än oväntat lång. När vi kom fram pågick en Islandshästshow och jag blev lite putt för att jag faktiskt missat det mesta av den, därefter vidtog en motorsågsshow och en del arbetande hästar (skogsmaskiner). Trevligt att se på alltsamman, men FY så kallt det hann bli när vi stod där i blåsten!

Det var fullt med folk på alla sidor runt hagen så det gick inte riktigt att komma så nära korna, men pojkarna smet närmare när det blev dags och jag lät dem (de störde ingen). 🙂

 

Kossorna var koola stockholmskor som inte hade så värst bråttom ut på ängen, första gänget blev lite paff över folkmängden tror jag och stannade upp i backen på väg ned mot hagen men snart sträckte de ut och tog ett par svängar runt i hagen.

Vi såg highland-kor på vägen mot kosläppet, de är helt förtjusande med sina lurviga huvuden! 🙂 En kom och hälsade och David fick ta på hornet – mycket mycket spännande! 😀

Myyycket folk var det.

Pojkarna var helnöjda, båda hade kompis med så det lektes åt alla håll och kanter.

Ellinor tyckte det var ganska kallt och långtråkigt under stundom. Hon höll med om att det var bra att jag tog med överdragsbyxorna… 🙂 Vantar hade jag gott kunnat haft med också, men det glömde jag olyckligtvis.
David och Theo lekte tornérspel med de långa vasstrån de plockade ur diket. Riddare all in. 🙂


Så kom de galopperande, kollorna. Fina ändå. Pyttesmå busiga kalvar och tunggungande kor. Kändes tryggt och bra.
Lyckan var stor när barnen fick klättra upp på ett äkta ko-ägg (eller ”jättemarshmallow” som Ellinor kallade dem). 🙂Trots gråvädret och blåsten var det riktigt riktigt vackert på vägen! 🙂

Så var det köerna ut från parkeringen… uj uj. Jag slog på en saga i bilen och vi satt och småpratade, Ellinor hann bli kissnödig och slog en drill i gräset och sen var det plötsligt tomt och bara att köra rakt ut.
Det var en trevlig utflykt, men inte kommer vi att göra det igen. Det var allt för mycket folk!

2 svar till “På kosläpp med ett par tusen Stockholmare”

  1. Många kossor var det, och glada. Många som skulle därifrån också, eller var det parkeringen, sund på vädret vårt väder hade ju passat där med korna och åskådarna, tycker att Ellie såg lite frusen ut på en bild, här har ju solen lyst med sin närvaro hela dagen
    Kramar hemifrån

  2. Fantastiskt evenemang när det är lagom. Som här i norr. Köttdjur de där kollorna? De såg så ”biffiga” ut (och hade små juver, trots kalv) – ha haa hah ha! 😀