Rensat och räknat


Tobias och jag har räknat alla pengar i barnens spargrisar och rensat ut alla som slutar vara giltiga i juni i år. Hade jag haft mer växel hade jag kunnat rensa även de som går ut i juni nästa år, men det kräver lite mer förberedelse från mig… Nu får vi göra det igen nästa år! Minsta grisen innehöll mest pengar, men så har hon egentligen inte upptäckt sin spargris ännu heller så hon har inte använt dem. Båda pojkarna har ju använt sina sparpengar minst en gång var till något dröm-LEGO. Tobias blev jätteglad när han räknade och kunde konstateraatt han kommit en bit på väg mot laptop-drömmen. Jag peppade och lovade växla in pengen mot en nytillverkad sedel om han kom upp i tusen. Sen är det ju lite svårt att uppmana till sparande när de egentligen inte har några reella inkomster…

Ett svar till “Rensat och räknat”

  1. Det är klart, utan inkomst så blir ju sparplaner svåra att sjösätta, men lite tickar ju in 🙂
    kram