Ny familjemedlem

Allt är inte helt klart, men på måndag är det nog kritat och klart. Då flyttar ”Joe” hem till mig, en grå (enligt Ellinors önskemål) pytteliten Seat Ibiza EcoTSI 95. Han är helt ny och skall leasas för 1595:- per månad i tre år.

 • Alla kalla långa stunder ute på busshållplatser och tågplattformar mitt i natten – bye bye!
 • Alla promenader i regn till en buss som inte går – bye bye!
 • Alla dyra taxiresor hem från jobbet mitt i natten när bussarna slutat gå och alla alternativ är lite för otäcka – bye bye!
 • Alla barnens kompisar som kan hämtas ifrån och lämnas till även om det inte är min barnvecka – jaa!
 • Alla handlingsturer som kan företas utan att S måste bli utan bil och besvärliga byten navigeras – yess!
 • Alla utflykter med besökande familjemedlemmar – JAAAAAAA!
 • Alla utryckningar då den ene inte kan men den andra som inte har bil kan – lätt som en plätt!

 

Det som fick vågen att tippa över var när man lade ner busslinjen hit. Det går fint att åka buss på morgonen fram till 8:30, sen är det fint att ta sig tillbaka på eftermiddagen. Efter 8:30 och på kvällarna not so much.

Så det här kostar mig några fler lunchlådor per vecka, naturligtvis inga fler taxiresor hem från jobbet och jag får skippa städtjänsten som jag för evigt saknat sedan separationen (det har jag också funderat mycket på, men bilen ”vann”, det är mycket mycket högre/starkare behov, städa KAN jag ju göra själv, gillar det bara inte…). 🙂

 

Så nu blir det Joe. Och han var faktiskt oväntat trevlig att köra. Inte får man försöka köra om någon när man ligger i 120 på E4:an (men det skall man ju egentligen inte heller) det händer inte så mycket mer när man trampar på gasen när femmans växel är i, men han hade bra sprutt på hjulen i lägre hastigheter. 🙂

5 svar till “Ny familjemedlem”

 1. Så glad och nöjd Tobias ser ut, skall vi tolka det som att den kommer att stå utanför Rögränd i fortsättningen?
  Ser ju ut att vara en fin bil, lycka till 🙂

 2. Tack! Ja det stämmer, det här blir den länge (länge länge!) efterlängtade andrabilen som kommer att föra mig till och från arbetet speciellt om kvällarna. Avgörandet var när man drog in busslinjen här hos oss, numera går den bara på morgonen och eftermiddagen, nästan inte alls på kvällen. Så det tar 1,5h att åka den korta biten på kvällarna…
  Jag valde mellan en röd och en grå och eftersom Ellinor undrat varför jag inte kunde ha en sån bil som mormor och Tobias tyckte att den röda luktade konstigt så fick det bli den grå. 🙂 Så hade den sånt trevligt regnummer också. 🙂

 3. Det var ju enbart fördelar, som du jobbar sent så behövs en JOE som tar dig hem säkert, bra 🙂

 4. Tänkte på det där med stääädningen… Investera i en Roomba vettja! Den tar hand om jättemycket av det där irriterande skräpet på golvet. Lovar!