Frisyrkval

Ellinor har plötsligt blivit väldigt väldigt leds på sitt hår. Hon har flera gånger frågat om hon inte kan få klippa sig ”som David”… Inte som Tobias, som har lite längd kvar på huvudet, utan som David som alltså har tvärkort hår.

Ugh.

Så vi har pratat om det och S hittade en frisyr som åtminstone jag kan leva med, där Ellinor skulle slippa få håret i munnen/ögonen och där nacken skulle vara luftig och fin. Jag laddade för att visa bilden till Ellinor och hon tittar på den en liten stund, säger därefter ”nej, som David”.

En sk "bob".
En sk ”bob”

Jag pressade på och visade tvåhundra andra bilder på korta frisyrer som ändå har kvar lite längd. Men nej, ikke.

Till slut frågade jag VARFÖR hon absolut ville klippa samma frisyr som David? Jo för att ”öronen skulle vara framme”. Ehhh… OK, hm, men?! Jag googlade fram korta frisyrer (ungefär tvåhundra även här) där öronen är framme och direkt hittade hon en frisyr hon ville ha!

"Nagelsaxklippning" samma längd över hela, passar det lockiga håret...
”Nagelsaxklippning” samma längd över hela, passar det lockiga håret…

Kruxet är ju bara att här har vi en liten liten sidenkindad tjej med runt ansikte och spikrakt hår. HUR skall det se ut?? Både Tobias och David har fullständigt toklockigt hår jämfört med Ellinor (och då har ingen av dem speciellt lockigt hår). 😀

Vad tusan skall vi göra? Jag fattar ju att hon blir varm i håret, det BLIR man ju. Jag fattar att det är besvärligt att få hår i ögonen och munnen när man satt på sig luvan lite på trekvart (som det gärna blir när man ”kan sälv!”) och när det blåser, för det FÅR man ju… Men att helt klippa av henne kalufsen? Hon har precis börjat låta oss fläta henne och hon är ju söt som snus i sin rufsiga lilla kalufs! Jag är dessutom inte LITE orolig för vad moster och farmor kommer att säga om vi låter henne klippa sig kort… 😉

Men men, det är bara att förhala och avvakta och kanske kan vi förhandla fram en vettig frisyr vad det lider! Har ni någon bra idé? Skulle det gå att klippa Ellinor som David??

David i samma frisyr som vanligt, 3,5 år gammal
David i samma frisyr som vanligt, 3,5 år gammal

4 svar till “Frisyrkval”

  1. Ja du… Klart ni får klippa av Elli håret. Norah och jag gör ju samma resa – Norah säger om sig själv att hon _är_ korthårig. Liksom att det hör ihop med hennes identitet. Jag ger mig ju snabbare nuförtiden. Norah blir mer och mer av sig själv och som Norah själv säger – det växer ju ut igen. Men precis nu, när hon fått riktigt långt hår, med viss tjocklek också… :-/

    Bara inte Ellidonnan ångrar sig då? After the fact. Har ni googlat på raka hår? Det är ju det där runda barnansiktet – ser Tjorven framför mig. Inte kul! ;-D Men Elli är så mycket sötare. Klipp fram öronen. Långa, tuffa ”polisonger”?

    Jag har googlat och nog finns det ju korta fina frisyrer för raka hår. Go for it! Norah låter lockarna falla den 8.e!

  2. Nei ikke helt kort det passer ikke så godt på små jinter,ikke så stutt som David ,da blir det 3 gutter da ;)Hun er da bare 3.

  3. en del fina synpunkter här ovan, Norah har ju en del bra synpunkter, men som moster tycker ” bara hon inte ångrar sig” svårt det där, fråga om hon vill ha kiladan frisyr som mig? 🙂 och sedan, det växer ju ut
    krama henne

  4. Försök förklara för henne att det tar lååååååång tid att växa ut igen om hon ångrar sig. Och att det inte hjälper att bli arg då. Annars tycker jag att hon ska få bestämma själv om hon är så bestämd. 🙂