Härlig dag

När vi klev av bussen bad jag pojkarna välja mellan McD eller café och det blev ett rungande ”café!” som svar! 😀 Jag blev jätteglad eftersom jag verkligen drömt om ett fika på Vetekatten. Vi började med frukost på där, jag släppte alla hämningar och lät pojkarna välja bakelser och chokladcroissanter istället för en frukostfralla (som de ändå inte skulle ha ätit…). 🙂

Jag fick två kannor te och en god ostfralla (var följaktligen kissnödig resten av förmiddagen…).

Efter frukost var det dags för barnen att delta i ”Konsertpatrullen” på konserthuset. Det var ett evenemang som engagerade barnen att hjälpa till att leta efter de försvunna delarna till ett okänt instrument och letandet förde oss genom flera ”hemliga” delar av konserthuset (på scenen, bakom scenen, upp och runt). 🙂 Vi fick se vart instrumenten vilade medan orkestern hade paus. Vi fick lära oss lite om orkestern (Kungliga filharmoniska orkestern) och om instrumenten. Pojkarna tyckte att det var _sådär_ spännande. Men de svirrade runt och deltog aktivt i det hela och jag var nöjd. 🙂
Efter Konsertpatrullen gick vi ned för Kungsgatan och fick syn på en trevlig leksaksbutik (Rabalder). David ville så otroligt gärna att Ellinor skulle få se den där jättestora kaninen, så jag fick ställa upp och ta en bild! 😀 Vi gick in i butiken och det var JÄTTESVÅRT att gå därifrån… 😀 Så himla mycket roliga leksaker!

Just när vi klivit in på en restaurang för lite lunch ringde S och påminde om att musikalen vi skulle gå på ”Ronja Rövardotter” (i steampunk-tappning, otroligt otroligt häftig!!) skulle börja om bara några få minuter-och-var-var-vi??? Så vi SPRANG hela vägen till Kulturhuset (via en godisaffär) och hann precis in till föreställningen började.
Ronja” var fantastiskt bra! Otroligt häftig musik (finns på Spotify) och bra rekvisita/miljö på scenen. Pojkarna var helt med och pratade en hel del om det efteråt. David sade på kvällen ”jag måste bara tänka på den hela tiden”. DET tycker jag är ett bra betyg!

Efter föreställningen mötte vi upp farmor och Ellinor som promenerat omkring och tittat i butiker medan vi var upptagna, och så gick vi tillbaka till restaurangen pojkarna och jag hittade igen tidigare. Det var en ”vanlig” kinakrog med fantastiskt nog både sushi och annan mat i bufféform, så alla blev mätta och nöjda (David åt minst 12 lax-sushibitar!). Ellinor hade precis ätit pannkakor när vi träffade på dem så hon höll glatt (och lite störigt) sällskap.

Robotar och speldosor och citron-honung och småkompisar, diplom och en massa fina minnen.

Vilken härlig dag! 🙂

3 svar till “Härlig dag”

  1. Vetekatten, vilken brunch. Tänk att ni blev präglade på det fiket från barnsben, och så fortsätter, åtminstone du, det är stort och bra
    Sedan konserthuset och Kina mat, ser det ut som, men hur ser David ut, är han sminkad eller?
    natti och kram

  2. Försöker oftast hinna med ett besök på Vetekatten då vi faktiskt är in till Stockholm (vilket inte alltid sker längre). Så det så. Syrran har ju (åtminstone i teorin) fler möjligheter att åka dit. 🙂

  3. Det ser verkligen ut att ha varit en härlig dag! Kultur och goda matstunder, det gillar vi!