Korthajar


Mystimmen fortsatte i en grundkurs i kortspel. Valutan var godis.

Jag hittade på en variant med tre kort, där man fick titta på sina egna kort och gissa om man låg bra till jämfört de andra runt bordet. Den som satt efter den som delade fick börja bjuda (karameller) och den som bjöd mest fick börja lägga sitt högsta kort på bordet (sen det näst högsta och så sist det lägsta). Den som fick mest poäng vann.

Det var en del som skulle läras in – färger (hjärter/spader/ruter/klöver) och att de med kläder på är värda mer, att ett kort med en drottning på hette ”Q” och att det kortet var mer värt än det med ett ”J” på och att ”K” var mer värt än båda de korten. Dessutom var det ju chockerande nog så att kortet med bara ett ”E” på är det allra mest värdefulla… 😀 Men det fastnade och vi spelade ett par roliga rundor!

Ett svar till “Korthajar”

  1. dom ser ju professionella ut bägge två, David har en lätt avvaktande uppsyn, spela om godis…vinnaren får mest problem med tandläkaren 🙂