Bossbana och frukost till kvällsmat


Jag brukar oftast försöka ha maten klar till filmen tar slut. Men idag valde jag att mysa med barnen under filmens sista halva och då fick barnen lite tid att spendera medan jag fixade mat. Det brukar innebära bråk, mer bråk och slagsmål (hungriga trötta barn leker inte så bra).

Men ikväll, ikväll! De började bygga en hinderbana av soffkuddar (ja, jag fick stresspåslag av stöket, men jag bet ihop…). Det blev snabbt en ”boss-bana” och ju mer de sprang desto gladare blev de (och svettiga!), jag förundrades och njöt av den rena glädjen som hördes! Alla tre skrattade högt och sprang, inga olyckor eller krockar stoppade leken. Helt otroligt!

När maten var klar fick jag avbryta, sen surnade pojkarna ihop lite men jag tittade in och förklarade att de fick reda ut det själva – jag ville inte ta del av något tjafs kring städningen och gick och lade mig på mitt rum till det var klart så skulle vi äta sedan. Det var mycket intressant att höra hur de redde ut situationen! En hel del klagomål och båda pojkarna kom upp till mig var för sig för att klaga över någon orättvisa men jag skickade ned dem för att lösa det och se till att få jobbet gjort. Och jobbet blev gjort! Ordningen i vardagsrummet helt återställd.

De var fortfarande sura när jag kom ned men jag stoppade klagomålen och förklarade att jag var extremt stolt och glad över att de städat så fint och nu fick vi äntligen äta kvällsmat!

Mycket nöjda barn plockade sedan i sig det de ville äta och Ellinor somnade mindre än ett par meningar in i godnattsagan…

Ett svar till “Bossbana och frukost till kvällsmat”

  1. Ha, nya grepp ser jag, först oordning och lek sedan ordning och mat, rätt med tröttkörda barn till maten, sover gott sedan samtidigt som dom känner sig sedda, efter städningen
    🙂 kramar