3-årskontroll

Ellinor fick ett brev med en kallelse till 3-årskontroll hos BVC dagen efter jag ringt och bokat samma sak! 😀 Knappt ett halvår sen sist och hon har växt nästan 7 cm och blivit nästan 2 kg tyngre, men hon tuffar fram på sin egen kurva – jämt och fint. 🙂

Ålder: 3 år 2 månader

Vikt: 15,9 kg
Längd: 97,5 cm
Hattstorlek: (inte mätt)

Vaccin:
(inget vaccin denna gång)

 

Treårskontroll, alltid lika spännande! 🙂 Ellinor växer som hon skall och vi bad om en extra synkontroll men efter en kort okulärbesiktning gick vi med på att det kan vänta till nästa år. 🙂 Ellinor surfade igenom hela testet plättlätt. Hon sparkade med viss övertygelse den lilla bollen rätt i väggen ett par gånger, hon hoppade inte jämfota något vidare men när vi nämnde att hon älskar att studsa studsmatta så skrattade BVC-sköterskan glatt och kryssade av den punkten. Sen pratade Ellinor väldigt mycket och det rasslade ur henne flera innehållsrika och kompletta meningar och ett par egna ”uttryck” som sköterskan tyckte var jätteroliga att höra (att Ellinor utvecklat sitt språk så pass att hon anpassar det till situation och person typ). 🙂

Ellinor tittade på ett par bilder och kunde prata om dem (smokken var ju en höjdare, då fick hon berätta hur det gått till när hon slutat – hon var lite pepp på det inför det här besöket, hon är verkligen stolt som en tupp över denna bedrift!). 🙂 Där var en potta och vi fick berätta att vi backat på det, men att det säkerligen kommer igen snart. Hon ritade en bild med ett par figurer på och berättade under tiden att det var mamma och Ellinor och brorsorna och så var det en boll och en par andra grejer, hon fyllde i färger och detaljer (hals, ögon, haka). Sen passade hon på att skriva sin bokstav också och därefter var det klart.

Ellinor pratar om sig själv som ”jag” och hon leker föreställningslekar/rollspel.

Så himla mycket mer var det väl inte men det är svårt att inte vara stolt när BVC-sköterskan först utbrister ”nejmen här tar vi 4-årskontrollen på en gång!” och lite senare ”ja nu tog vi 5-årskontrollen också!” (när Ellinor skrev sin bokstav). 😀

Så, sade jag att jag är lite stolt över vår lilla argbigga?? 😉

Efter kontrollen gick vi till Kjell & Co på centrum (eller ”pre-centrum” som hon säger) och köpte för kort sladd, sen käkade vi lunch ihop med S innan han fick skjuts till jobbmöte och Ellinor och jag åkte hem för att jobba lite. Jag bestämde mig sent igår kväll att jag nog skulle kunna ha mina möten med henne i sällskap så hon fick bara vara på förskolan en kort stund medan David mättes och vägdes. Hon blev faktiskt lite förbenad när vi kom och hämtade henne mitt i den roliga pulkaåkningen! 😀

”Det är ingen motorcykel, det är min häst!”

3 svar till “3-årskontroll”

 1. Det kan ju inte bli annat än godkänt för den solstrålen 😉
  Krama henne, men vems fingrar ser jag i stolsryggen under hennes vänstra arm, har ni spöken i köket
  Kramar

 2. Japp, klart godkänt! 🙂

  😀 Det är Ellinors fingrar i stolsryggen, det är ju David som står bakom henne och sträcker upp armarna åt varsitt håll (tigerrandig morgonrock). 😀

 3. tänkte inte på dom randiga ärmarna, men nu ser jag dom, när jag blev upplyst 🙂
  kramar