Å julefröjd

Jag blev bjuden på middag hos kompisarna. Fick sova över och leka med deras son och snicksnacka i lugn och ro med föräldrarna. Sen när de skulle ut och åka skridskor packade jag ihop mig i bilen och åkte ut och shoppade…

En timme inne på leksaksbutiken, ostört. Ljuvligt stressfritt.
En timme inne på IKEA, obegripligt stressfritt med tanke på folkmängden!
En timme inne på matbutiken, helt stressfritt det också.

Inga måsten. Inget bråttom. Bara för lustens skull. Tid att tänka. Tid att bara låta ögonen gå i takt med fötterna och vegetera medan andra delar av hjärnan indexerar det den ser (man vet ju aldrig vad man kan komma att behöva…). Kan konstatera att ICA Maxi klår Toys’R’Us på alla priser…!

Lite lustigt att notera att det räckte med en timme inne på IKEA och mataffären! Det brukar aldrig ta mindre än två timmar oftast mycket mycket fler, speciellt på IKEA… 🙂 Det säger en del om hur mycket tid barnen tar på dylika utflykter…

Nu käka middag och sen montera skrivbordsstol till Tobias rum.

2 svar till “Å julefröjd”

  1. En i sanning lugn och fin inledning på det nya året, sådär skall man nog färdas i affärer, utan mål och låta fötterna styra . Tobias blir säkert glad åt en ny stol, bara för honom
    I eftermiddag lät jag mina fötter dra iväg till Ove, han satt ju och såg en hockeymatch, men var inte mer upptagen än att han plockade fram en lille åt oss, Carin kom med kaffe, satt där och tittade på matchen och surrade i ett par timmar
    Kram barnet, kom en tipsvinst också, tror det var 80 kr 🙂

  2. Skön eftermiddag hos grannarna! Grattis till vinsten! 🙂