Mjölkbud

Minusgrader föranledde användandet av den tossiga mössan Tobias fått. Han konstaterade senare att den var liiiite besvärlig att ha på sig, de där blåa tentaklerna for ju in i munnen när man pratade… 😀

David och Tobias gick tillsammans till butiken, fick order att köpa två liter mjölk och spendera två kronor på karameller. Tobias gick sedan vidare till en kompis och David kom hem med mjölken. Mycket nöjd. Mamman blev nöjd hon med! 🙂

Sen gick David på värsta turnén… Han gick först till en kompis, som inte var hemma, kom hem och var lite ledsen en stund och jag ringde till en annan kompis, som inte heller var hemma, men tredje kompisen (där andra dessutom var) kunde tänka sig fler besök. David intygade att han visste hur man hittade dit och så traskade han iväg.

Sen visade det sig att han inte alls hittade och bästa kompisens mamma fick rycka ut och promenera honom över till tredje huset… 😀 Himmel. Så vi måste öva lite mer på hur man hittar till kompisarna i området, speciellt när det faktiskt blir mörkt ganska tidigt också.

När det var dags att gå hem fick S rycka ut med bilen, för det snöade ganska kraftigt och jag stod med deg upp till armbågarna så det var inte läge att slänga på alla barn overaller för att gå och hämta hem honom. Men när han kom hem (skjutsad av S) fick alla barn värsta snöruset och på åkte overaller och ut i snön for de! 🙂 De hann bygga (och krascha) en snögubbe, jag hann aldrig fota, sen kom de in och fick nybakade lussebullar och varm nyponsoppa till kvällsmat.

Sämre jullovsdagsavslutning kan man ha! 🙂

 

3 svar till “Mjölkbud”

  1. så fint att det finns mjölkbud att anlita, är det i snöstormen du skickar ut dom, med bara en klubba som belöning 🙂 ?
    kramar
    här är ingen vind, men 13,1º

  2. Minusgrader skall tilläggas på pappas kommentar också. 😉

    Fantastisk mössa där, på Tobias. Tänker osökt på en viss pirat i Karibien. 😀