Experiment


Jag och pojkarna skall på Halloweenparty idag och jag skall ta med mig något gott. ”Läskigt” gott helst. Vi gjorde ”äppelmunnar” till Tobias kalas, dvs äppelklyftor med tänder av marshmallows. Jag har funderat på om det inte skulle gå att förädla dem något och bestämde mig för att testa några varianter.

Ugnsbakat äpple är alltid gott såjag gjorde fyra varianter:

  • – Naturell med skal
  • – Naturell utan skal
  • – Socker, kanel och smör med skal
  • – Socker och kanel utan skal


Sen preppade jag två obakade referensäpplen också. Ett med skal och ett utan skal. Därefter garnerade jag samtliga med jordnötssmör och marshmallows samt med enbart marängtoppar på en av dem (alltså utan jordnötssmör).


Konklusion: Två helt olika klasser! Ugnsbakat skall absolut vara utan skal. Smöret mördade äpplet så det blev för kladdigt och gick inte riktigt att äta med fingrarna. Jordnötssmör blev lite övermäktigt på de ugnsbakade men HELT outstanding gott på de obakade! Socker och kanel med marängtänder – jättegott!

Så nu skall jag göra skalade äppelmunnar med socker och kanel (baka 15 min i 225 grader). Marängtopparna var lite svåra att hantera (sköra) men det var såpass gott att det får det vara värt! Men den obakade enkla varianten (med skal) med jordnötsmör och marshmallows rekommenderas varmt!

Ett svar till “Experiment”

  1. Halloween-party, vilka roliga äppelmunnar
    Kram på er allihopa