Kalaskul

En av mumierna (i detta fall Tobias). 🙂

Barnen var väldigt med på lekarna, så det är väl bara att konstatera att när man är 8 år är man inte för stor för att leka (är man någonsin det??). 🙂

Mumieleken var poppis och när den var över var det ett par barn som hittade papper på annat håll och ville fortsätta… 😀 Det gällde att hänga med och styra upp. Under Nerf-skyttet var det några som var busiga (stal både måltavlor, ammunition och vapen) och då fick jag vara lite sträng. Men det var hjärtlig och bra stämning. De enstaka barn som inte ville vara med på en lek hade hittat något spännande att leka med uppe på Tobias rum men alla barn var med på någon lek, de flesta barnen var med på alla. 🙂

”Hela havet stormar” var poppis, så pass att de ville leka den två gånger. ”Spöket” i förgrunden nedan var så härlig, han dansade verkligen runt till musiken alla varven runt!


När alla lekar lekts och barnen fått påse och tack och vandrat hem med sina föräldrar, då var det en gäst kvar (vars föräldrar bett om lite extra tid pga infrastrukturella utmaningar). Hon och Tobias dök rakt in i legobyggena Tobias fått i födelsedagspresent. 🙂

Stillhet.

12 åttaåringar och en 2-åring, två vuxna. En himla massa mat (herregud de är hungriga dessa åttaåringar!), en Minecrafttårta jag aldrig hann ta bild av (!) och både vi och barnen hade jättekul! Faktiskt. 🙂

Jag har hittat glitter (??!) överallt. Smulor av salta pinnar kommer jag säkert att hitta fram till jul. Och det som fick mig att helt bryta ihop under kalaset (jag dånade och skrattade ihjäl mig invärtes, jag lovar!) var frågan jag fick av en av gästerna: ”VET du var jag köpt den här Mikael Kors-väskan?” Helt allvarligt. 😀 Underbart.

 

Ett svar till “Kalaskul”

  1. Men vilket hålligång, full fart över hela köket 🙂
    Men Ellie, hon sitter i hörnan mot symaskinen…?
    kramar