Ankomstdag i lathetens tecken

He he – Dunkin’ Donuts vägg i vägg med ett gym…

När större delen av sällskapet anlänt (2 amerikaner, en fransos och oss två svenskar) gick vi ut på en promenad i närområdet kring hotellet för att hitta någonstans att äta lunch. Det var otroligt varmt och skönt, men inte så man dog – trots att det var 30+ så var det såpass torr värme att man inte blev svettig.

Vi bor på Ilunion Pio XIIAvenida de Pio XII, ganska långt norr om centrala Madrid (men ganska nära vårt kontor i Spanien). Gatan verkar vara en ganska central led in och ut ur Madrid så den är ganska trafikerad, men det lugnar sig frammåt kvällen så promenaden hem från restaurangen på kvällen var lugn.


Lunchen blev en liten överraskning, eftersom ingen av oss pratade nog bra spanska… 😀 Jag måste erkänna att jag var helt säker på att det vi beställde till lunch var en delad macka med pålägg, något man skulle dela på (jag tyckte att servitörens kroppsspråk antydde just det!). Men men.

Amerikanarna kämpade med gott mod med sin jet-lag, fnissade lite åt oss europeer som kommer att vara i samma läge nästa vecka. Vi hittade ett café där vi åt lunch tillsammans med alla andra spanjorer medan butikerna stängde för siesta, skugga och en lätt bris gjorde att vi blev sittande till Amerikanarna började nicka till. 😀 Sen gick vi vidare till ett annat café och jag fick äntligen min första spanska kopp kaffe! 🙂

Gott.
Efter kaffet gick vi vidare och då började solen kännas lite mer skarp, tänk – vilken lyx att vara någonstans där man söker upp skuggan…! Jag är så otroligt tacksam. 🙂
När alla var på väg tillbaka till hotellet avvek jag från gruppen och sneddade in på VÄRSTA stormarknaden. En butik som sålde det mesta, och jag fick möjlighet att ägna mig åt en av mina favoritsysselsättningar när jag är utomlands – spana på lokala supermarknadens utbud. Alltid lika kul! 🙂
Såg en massa fina skolväskor.

Och ganska mycket fina/mysiga kläder, olyckligtvis i fel storlek så det blev ingen fleecemys åt Ellinor.

Men VAD med de här helt absurda ögonfransarna på dockan????? I övrigt en helt fin liten flickdocka med normala/tuffa kläder, men ÖGONFRANSARNA???

Fanns en MASSA Minnie Mouse leksaker och kläder och mina tankar gick osökt till min kära syster.
Kolla – lakritstonic water!! Jag fegade ur och köpte ingen, ångrar jag ju nu…
Butiken hade en enorm fikabrödsavdelning, mums…! Såg en himla massa sötsaker som jag lätt hade kunnat tänka mig att smaka men köpte inget.
Chokladflingor, alltid alla dessa varianter av chokladflingor.
LÄTT att jag skulle köpa en ”marshmallowstårta” om jag hade en tillgänglig när någon av barnen fyllde år! 🙂

Japp, 31 grader vid tjugo över sju. Inte alls tokigt.

Grejen var att efter att ha spenderat en timme inne på hipermercadon och skall betala för mig och gå till hotellet så upptäcker jag att jag har glömt plånboken på hotellet. Mehhhhh…! Så jag förklarar med allehanda haltande spanska fraser och kroppspråk att jag inte har några pengar men att jag skall gå till hotellet och omedelbart komma tillbaka och kunde de tänka sig att lägga undan mina inköp??? Helt osäker på utfallet av den begäran marscherade jag raka spåret uppför och sen nerför till hotellet och sen samma väg tillbaka igen för att betala.

Den underbara människan hade lagt undan mitt inköp och jag kunde tacksamt betala och gå hela vägen tillbaka igen…! 😀

När man spenderat ca 6 h utomhus i de här temperaturerna så blir man lite enkelspårig när man shoppar… heh. Kan rapportera att Caffe Latte, den röda superjuicen och Laimon-läsken var jättegoda! Burken längst till höger ”Laimon” smakar alltså citron, lime och mynta – herregudsågod!

Senare på kvällen gick vi ut och åt middag, här äter man helt oskäligt sent eftersom man har världens längsta lunchrast mellan 13-17. Så när vi travade in på sjömatsrestaurangen vid nio var vi helt ensamma! X-) Maten på bilden nedan åt min nya chef och hon berättade att de här var jättevanliga på alla stränder i europa. Hupp! Vi fick nämligen med oss en påse sådana här skal hem från Danmark. David plockade massor och hade en himla massa teorier om vad det var för något. Nu skall jag bara försöka komma på vad de kallas också…

4 svar till “Ankomstdag i lathetens tecken”

  1. Du har rätt, det kan ju inte ha blivit mycket gjort efter den butiksrundan. Vilka ryggsäckar och vilka ögon på dockan!
    För att inte nämna bakverken och konfektyren. Temperaturen såg ju rätt ut, +32 19:30, sköönt.
    Men vad tusan låg på tallriken, sparris eller små bläckfiskar? 🙂
    kram

  2. Vicka koola skaldjur längst ned. Så ni (David) har alltså plockat sådana skal på stranden i Danmark? Vad var det för ett skaldjur? Mimmi! <3 Pins, magneter och nyckelringar faller syrran på läppen (och väskor, t-shirts och mössor). 😀

  3. Skall verkligen verkligen försöka få till lite shopping här i Amerikat! Har hittills inte sett en enda butik här i området, bara en bensinmack och ett antal jättelika restauranger med stora parkeringar runtomkring. USA är konstigt.

  4. Små skaldjur av någon slags musselvariant. 🙂 Helt rätt temperatur!