Farligt farligt

Jag sade ju att jag skulle börja ta bilder av barnen när de gör något styggt (som motvikt till alla de här mysiga-underbara-roliga bilderna jag normalt tar). Men bilderna som blev idag när David smet på cykel till sin kompis istället för att hålla sig till cykelbanan bakom huset var så hemska att de inte lämpar sig för publicering…! Han cyklade längs bilvägen på trottoaren och något gick snett – han körde av trottoarkanten, ramlade av cykeln och det kom en bil och han skrapade upp halva ansiktet och ena knät. Vad som exakt hände vet jag inte, inte heller vart det hände – hans kompis kom klokt nog och hämtade mig så jag kunde springa och möta! Men pojken överlevde, enormt blåslagen men nu många timmar senare verkar han strängt taget opåverkad – även om han ser förskräcklig ut… Blir spännande att se hur han ser ut imorgon!! Herregud. Han hade kunnat dö! Nu kan jag ju inte lita på honom längre, att han cyklar där han lovat cykla. Eller kan jag det? Fick han någon tankeställare av det här? Är han gammal nog att dra de nödvändiga slutsatserna?

2 svar till “Farligt farligt”

  1. Det är ju frågan det, olyckan kommer ju så snabbt och oväntat, David är ju ung och inte riktigt färdigkopplad, det kanske skakade till kopplingarna det som hände, han fick handgripligen känna på att fart i kombination med mark gör ont, tur bara att bilen ej blev inblandad då hade det gått än värre. Det är ju bara att hoppas att det var det där som behövdes, gå och lägg dig nu, kramar åt alla 🙂

  2. Tyvärr kan man ju inte det. Lita på dem menar jag. De förstår inte bättre än så. De är för små. Har inte överblick och inte periferiseendet som behövs. Inte förrän de är runt tolv faktiskt. Men så länge kan man ju inte vänta. Man måste våga lita på sin lyckliga stjärna. Man måste våga leva. Men förmana och förmana och förmana och hoppas att de cyklar där de lovat. De kan ju trots allt trilla även på gångvägar som är godkända. Men lilla hjärtegubben vad det gjorde ont i mitt hjärta och mellangärde när jag såg honom!