En riktig soffdag

Detta har varit en soff-dag utan motsvarighet! Man kunde ju önska att det varit en ”soffliggardag” men det har ju tvärtom varit en ”soffbärardag”!

I gårkväll demonterade jag soffan i vardagsrummet. Idag hyrde jag en lastbil för att ombesörja transporten av den till lägenheten och hämtningen av de nya sofforna till huset. Hejbara. S var naturligtvis och helt nödvändigtvis med och bar, jag hade ALDRIG klarat det här själv! 😀 Lådorna vi hittade på IKEA var tooooooooora! Shitpomfritt alltså. Men det är ju soffor det handlar om och de packar man uppenbarligen inte speciellt platt… 🙂

Tungt och SVETTIGT, himmel och pannkaka… Idag var det en av sommarens varmaste dagar så jag var glad åt a/c i lastbilen. Jag kände mig för övrigt som en drottning när jag körde det där 3.10 m höga och 200 m långa fordonet! Utom när jag försökte köra om en bil som körde lite långsamt på E4:an mot Uppsala… Det var nog så att lastbilsrackaren hade en spärr på 110 km/h för hur länge jag än höll plattan i botten så gick det aldrig fortare än så och acceleration, well, det fanns det inte så hejdundrande mycket av. Men fordonet var förvånansvärt lättkört och HUR KOOLT är det inte med en lift på akterpartiet?? (jag vet, jag är lättroad!)

Lättkörd lastbil.

Det var inte förrän på väg ut som jag insåg att de här rackarns sofforna är STORA saker…! Kändes ju väldigt bra att ha hyrt största lastbilen!
Soffhörnet hemma i huset numera forever gone.
In flyttar – eh, lådor? Kanske skiter i att packa upp? Ungarna kommer säkerligen att tycka att det är roligt, åtminstone första månaden. X-) Just när vi kommit till huset dök en kollega upp för att hämta en väska han lämnat vid grillunchen i fredags, han åkte på att bära lådor! Snacka om bra/dålig tajming! 🙂
Gamla soffkroken inställd i lastbilen. Längst bak står en diskmaskin S passade på att köpa från Blocket idag, olyckligtvis körde jag så pass mycket rally i en rondell att den föll på magen och blev både bucklig och repig… 🙁 (det här var innan vi hade något annat i bagaget).
Gamla soffkroken inställd i lägenheten. Vid detta laget FLÖT svetten ymnigt, varmt varmt varmt och två trappor upp. Hääähhh… Lyckligtvis har S längre armar än jag så han kunde bära de värsta grejerna… 😎
Så snart soffan var monterad igen var det någon som ville ”sitta och titta på TV” i den… 😀

2 svar till “En riktig soffdag”

  1. Inte var den väl 200 m lång lastbilen, då fastnar du i alla rondeller ju

  2. Det förstår jag att svetten trängde fram, riktigt fyspass och i den värmen också
    Det är ju massor med kollin som skall flyttas, egentligen borde det vara som med sängen du köpte i Australien, levereras och monteras, det var ju friska killar och med den smala trappen 🙂