Laserdome

Ändå sedan jag berättade för Tobias att det finns något som heter ”Lasergames” har han varit febrigt intresserad att få prova och veta mer. Jag kom på att den här lyx-torsdagen som han och jag fick nu när jag lyckades vränga lös nästan en heldag ledigt från jobbet, den var ju som gjord för den aktiviteten! Så vi åkte in till stan, till Laserdome på Surbrunnsgatan (Markvardsgatan var fullbokat av ett sällskap).

Vi skulle egentligen spela med/mot ett gäng tonåringar men turligt nog hade de bestämt sig för att gå och äta först så vi fick spela bara Tobias och jag. En-mot-en är egentligen helt hopplöst tråkigt/omöjligt i det här spelet, men jag anade ju att det här kanske var liiiiite lite för avancerat för min lille kille så jag chansade på att det kunde bli bra. 🙂

Tobias var supertaggad under genomgången, han var helt med på noterna och klarade sätta på sig utrustningen själv. Han var blåa laget och jag var gröna. När vi kom in högg han omedelbart tag i min hand och sen ville han inte riktigt släppa. Det var lugnt och jag bestämde att vi skulle kolla runt lite på banan tillsammans hand i hand.

Själva stället är mörkt, jättemörkt faktiskt (se bilden nedan) och det enda ljuset man har är från sin egna väst och vapnet som lyser som en ficklampa. Sen är resten sk ”black light” och neon och svartmålade väggar härs och tvärs. På den här banan fanns både upphöjda delar och delar man kunde krypa under. Jag är ju LITE mörkrädd jag med så jag bangade helt på att huppeguppa in i något underutrymme efter att Tobias dessutom yttrat att han inte ville. Så det är mörkt och de spelar någon form av random house-musik. Tjejen som var game master sänkte faktiskt musiken på banan när vi var inne, det var jättebra. Så vi kunde hela tiden prata. 🙂

Det tog inte så lång stund innan Tobias hade funnit sig och blev nyfiken på hur lasergeväret fungerade så helt plötsligt släppte han min hand och PEW! sköt mig! 😀

Då blev det krig! Vi sprang (nära varandra hela tiden) fast man inte fick springa, gömde oss på varsin sida av väggar och försökte vara snabbast fram och skjuta på motståndarens omladdade väst… 😀 Tobias blev fly förbannad och ville gå hem varje gång jag skjöt honom men jag kunde inte låta bli helt och hållet… 😎 Man kan antingen bli ”träffad”, då flimrar västen i alla färger och vapnet blir inaktivt, då skall man gömma sig så att man hinner ladda om. Eller så får motståndaren in en ”fullträff” som helt disablar både väst och vapen i jag tror inte mer än 6 sekunder (men det känns som en evighet!).

Kom jag ifrån Tobias blev han orolig och ropade, så jag fick absolut inte bli allt för lurig. Allt som allt hade vi nog egentligen ganska roligt trots att Tobias blev tvärarg och ville sluta spela varannan gång jag prickade honom. Man kan ju ana av poängen att min väst var disablad ganska mycket mer än hans (han hade ju 9800 poäng mot mina 5500…). X-)

Nu var det ju bara han och jag, och det fungerade ju trots allt men Tobias var lite besviken över att de stora barnen trots allt inte skulle spela med oss. Jag har spelat mot tonåringar tidigare så jag var jätteglad att vi slapp denna gång. Jag tror det kan bli ganska mycket roligare om man får med sig några jämnstora barn, som kanske inte heller har någon erfarenhet av just lasergames. 🙂 Får se om vi får till en omgång till i höst?

Hela utflykten var suveränt bra. När vi kom in till stan klarnade det upp och solen värmde, vi var hungiga så vi styrde stegen rakt in på en Taco Bar och delade på en Nacho deluxe. Det åt jag snudd på varje fredag för hundra år sedan när jag jobbade i Sollentuna och innan Sollentuna Centrum hade byggts om… Det var jättegott och helt perfekt för oss två at dela på! 🙂 Mätta och nöjda (Tobias är så bra sällskap när man är ute på två man hand!) stegade vi vidare förbi folk och marknadsnasare och gatuartister fram till Laserdome. På vägen hem igen spatserade vi hela vägen upp längs Sveavägen, köpte jätteäcklig mjukglass vid första tillfälle, men det var ganska roligt det med! 🙂

Måste försöka göra fler sådana utflykter på tu man hand, med alla tre barnen! 🙂
2 svar till “Laserdome”

  1. Ha, det såg ju ut att vara en rolig underhållning, fast med ett gäng vildingar blev det väl mindre kul, för er 🙂

  2. Jamen vi slapp ju ”vildingarna” tack och lov, hade de varit med och spelat hade det nog varit något HELT annat…