Sjukläger

Här blev det rena sjukstugan när Tobias vaknade upp med helt galen hosta och feber på morgonen. Ellinor var ju sjuk sedan tidigare och David som hade toppen av sin förkylning redan förra veckan fick stanna hemma eftersom jag inte riktigt kunde se poängen att åka iväg med bara honom till förskolan. Så vi tog det lugnt, pojkarna såg på TV medan mormor och jag förberedde frukost.

Ellinor tog en utmattad sovmorgon efter en svettig och febrig natt, hostan är mycket bättre men det rosslar ganska kraftigt när hon andas. Jag var upp och väckte henne åtminstone två gånger och hon var först helt utslagen och andra gången ganska ledsen så till slut fick hon sova till hon vaknade av sig själv. Hon kom tassande i pyjamasen i en helt strålande form vid tio-halv elva! 😀

Eftersom det var skoldag/vardag så genomdrev jag ett ganska hårt spelbegränsande program, men fick lov att låta pojkarna titta på TV mellan varven för att låta Tobias vila lite extra. När de inte fick spela utbröt de vanliga protesterna ”du vill att jag skall ha tråkigt!”(ja!), ”jag har ingenting att göööööraaa…”, ”du är elak mamma!” och följdes av en hel del smart förhandling (alltid lika roligt när de väljer att förhandla istället för att bråka!). En stund hänföll de i ganska koncentrerad lek med LEGO, jag älskar när pojkarna gör det! Kreativiteten flödar och de är faktiskt sams så gott som hela tiden. 🙂

Mormor arbetade som en flitig myra i trädgården hela dagen, det blev så HIMLA fint! Vi avslutade dagen där tillsammans och jag kan ju stoltsera med att ha burit två jordsäckar och planterat åtminstone hela två av dryga tjugotalet fina blommor som nu bor i alla krukorna… 😀 SOM hon jobbade, mormorn! Jag köpte ett par små arbetshandskar till Ellinor och när både mormor och jag var ute i trädgården kom lilltjejen ut med handskarna på och satte igång att hjälpa till! 🙂Tobias och jag bakade banankaka av de bruna bananerna som plötsligt bodde i fruktfatet (jag svär att de var gula och fina alldeles nyss!). Han var så duktig, läste hela receptet och eftersom vi skulle göra dubbel sats kom han alldeles själv ihåg att dubbla måtten hela vägen! Det var en bra vardaglig övning i både läsning och matematik. 🙂 Sen blev det ju väldigt gott också…

2 svar till “Sjukläger”

  1. Är hela gänget krassliga, baka kaka = terapi
    Ni måste ju bättra på er, dom bilderna ser ju ledsamma ut
    Kram till alla

  2. Japp. Alla sjuka med samma bacill. Blä, men nu är det ju över för alla tack och lov!
    Vi bakade banankaka av gamla bananer, underbart gott!
    Kram!