17:e Mai 2015

Vad skall man säga – det var nog det BLÖTASTE 17:e Mai-firande vi någonsin upplevt… Vi hade ju på känn att det kanske skulle bli så och hade som backup-plan att åka in till stan, vifta med flaggorna, tuta i lurarna och sen vinka hejdå till 17:e mai toget när de marscherade till Skansen – sen gå och fika på något varmt och torrt ställe. Men när vi kom till stan ÖSTE regnet ned i sådana mängder att det absolut inte var tal om att promenera någonstans alls, så vi fick omgruppera och fundera ut en plan C.

Regn regn regn och en pratsam framsätespassagerare.

Högst upp på pojkarnas önskelista stod ”lasergames” men det hade vi ju inte kläder för (och lillasyrran skulle absolut inte få vara med dessutom) så vi möttes halvvägs vid ”arkadspel” någonstans. Så var gör man detta i stan??? Tack och lov för internet! 😀 Hittade snabbt att det fanns ett par ställen och vi valde det närmaste och sprang som små råttor genom regnet till Laserdome på Markvardsgatan. Där fanns det inte ett enda pinball/arkadspel, de hade flyttat allesamman till Laserdome på Surbrunnsgatan. Där fanns ett par spel och pojkarna började se ljuset i tunneln.

Ellinor tyckte det var mycket roligare att springa upp och nedför rampen in i lokalens övre del än att spela på konstiga lådor (hon såg ju inte in i dem så för henne var det nog sannerligen ultratråkigt).

Varken Tobias eller David har ju någonsin egentligen spelat arkadspel (någon enstaka gång i syden bara) så det var lite att lära sig. Tobias blev lite förbannad när spelet tog slut bara sådär helt plötsligt (sista bollen åkte ned i hålet) men han fattade till slut. David var bara glad och hängde med, han är en skön kille. Här nedan hade han precis slagit till en boxboll allt vad han orkade (då kan man få lov att se lite galen ut…). 😀

 

Men det fanns ju ingen mat och inte var det speciellt många spel där heller så vi googlade vidare och fann att inte allt för långt borta skulle det finnas arkadspel inne på Biljardpalatset. Hejhopp, alla jackor på och ut i spöregnet igen för att ta tunnelbanan till Sankt Eriksgatan på Kungsholmen. Alla gillar att åka kommunalt (på allvar!) och det var inget fel på humöret – pojkarna apade sig för kameran när de inte ramlade omkring och föll på varandra när tåget startade och stannade… 🙂

Här kunde inte Tobias hålla sig längre och brast ut i ett hjärtligt skratt… 🙂

Där fanns det inte heller speciellt många spel. Ett par solida pinball-spel, mycket snygga och så – men inte var det speciellt mycket att hänga i granen. Däremot fanns det tre våningar med biljardbord och pingis och shuffleboard – och faktiskt, jättegod mat! Det var verkligen prisvärt och ruggigt gott, en mör mör mör helstekt högrev med krämigt potatismos och fräsch sallad, barnen åt lax med citronsås och kokt potatis (89kr för dagens, som vi alla åt). 🙂

Det pågick SM i lag-biljard just denna helg och lokalerna var väl inte hejdundrande mysiga där vi satt på nedre plan. Vi hade förstås kunnat spela biljard men sällskapets kortvuxna delar skulle inte riktigt ha kunnat tillgodogöra sig det tror jag. Så kombinationen mätt mage och inte så mycket mer att göra gjorde att vi åter sprang ut i ösregnet och tog tunnelbanan tillbaka till bilen och styrde kosan söderut – mot Heron City, där det enligt google skulle finnas många fler arkadspel. 🙂

Ellinor tog en välbehövd lur och jag inspekterade Davids stackars blöt-nötta fötter som fått byta skinn av detta väder och allt promenerande i blöta yllestrumpor. Men lyckligtvis är han helt opåverkad av detta skin-ömsande (som dessutom inte är speciellt ovanligt för honom) så vi torkade sockarna så gott det gick (jag satt på dem hela vägen till Kungens kurva…) sen var han good to go igen! 🙂

Och GISSA om det fanns spel på O’Leary’s i Heron City!!!??!! 😀 SÅ himla många! Det var jättekul och rörigt (och extremt frustrerande om du frågar Tobias). Det tog en lång stund innan pojkarna varvade ned och slutade bli arga för att de inte fick åka allt på en gång, det var som om de tänkte att vi bara skulle stanna en liten stund och sen gick helt i spinn över utbudet… 🙂 Men när vi röjt runt och åkt några åk, spelat några spel så var det mycket lugnare. 🙂 Killarna skrattade så de tjöt åt ett par av åken, sen var det lite pang-pang spel och jag har hört av S att han har fått spendera en god stund på att förklara för pojkarna vad zombies är och hur det kan komma sig att de dyker upp överallt… :-]

Ellinor nöjde sig glatt med att provsitta spelen, hon ser lyckligtvis inte skillnaden på riktigt spel och de skärmar som rullar medan spelet väntar på att man skall betala…! 😀 Så hon och jag vandrade runt och provsatt det mesta, hon gillade märkvärdigt nog bilspel bäst av allt (blev lite sur varje gång jag lyfte upp henne på en motorcykel..! :-D).Vi käkade middag inne i en djungelrestaurang (Amazon) och jag utnämnde den till min födelsedagsmiddag. Pojkarna hade innan dess hunnit bli riktigt blodsockerlåga och sura, David ville VERKLIGEN inte förstå att vi inte skulle spela fler spel och satte sig till slut på golvet inne i arkadhallen och bara vägrade… X-) Men när jag fått förklara att jag väldigt väldigt gärna ville äta födelsedagsmiddag med dem istället för att åka raka spåret hem rätade de upp sig och sen (baske mig!) höll de sams hela vägen hem, helt otroligt! 🙂

Vi gick ut från restaurangen och festade loss på frusen yoghurtglass från Honeycomb Frozen Yoghurt Shop till efterrätt, mummmmms! 🙂

Sen rullade vi norrut tillbaka hem längs E4:an i regnet.

Det droppar fortsatt ute och nu är det dags att plocka in flaggan så den får torka!


3 svar till “17:e Mai 2015”

  1. Men – är Tobias och David nästan lika långa? 🙂 När hände det?

    Det är liksom en annan värld det där med arkadspel – kanske orkar vi med det någon gång när vi kommer till er. 😀

  2. Det ser ju ut att ha varit en riktig heldag – fint att du fick födelsedagsmiddag – och Elisabeth har rätt, dom ser ju lika långa ut, bröderna Fjeldheim, prydliga i klädseln national-dagen till ära. Ellie är söt som en karamell, synd bara på vädret, det hade väl kunnat få vara sol
    kramar