Utstraffade


Tobias blev så arg att han stormade iväg upp i sin säng där han sedan somnade med kläderna på innan det ens var läggdags. Anledningen? Mamman ställde in mystimmen för att den enda timmen bröderna var i huset samtidigt var en så gott som konstant kör av gråt och skrik orsakade av lite för jämn strid med näbbar och klor mellan bröderna. Jag medlade och var sträng och förmanade och lät dem hållas och bröt upp och till slut slog jag händerna för öronen och gick upp på övervåningen… Då kvicknade Tobias till och sprang efter och ropade fööörlååååtmamma! Sen hörde jag hur bröderna tisslade och tasslade och med en teaterviskning (”det fungerar bättre om hon ser..!”) kom in till mig och kramade varandra och sade ett mycket teatraliskt ”föööörlååååt”. När jag sen förklarade att det var jättebra och att de var inne på helt rätt spår men att de hade passerat gränsen och att sagan för David och mystimmen för Tobias frysit inne blev det, ehem, fyrverkerier från Tobias och stora tårar från David…

Jag hade tänkt läsa läxor och läsa bok med Tobias i alla fall men jag bedömde att han nog mådde bäst av att sova vidare eftersom han somnat ganska snabbt och David drog även han iväg efter bara ett fåtal minuter. Med de två bråkstakarna sovande fick Ellinor och jag en otroligt lyxig och mysig lässtund i min säng!


Båda pojkarna har pratat mycket och ljudligt i sömnen nu under resten av kvällen så jag skulle tro att de har en del att bearbeta…!

Ett svar till “Utstraffade”

  1. Det är då otroligt vilken balansakt som behövs, med dom två men som du säger, dom är för lika 🙂
    Som i politiken länder emellan, fast då räcker det inte med att lägga dom
    nåja, ni fick ju en bra stund, Ellie och du. Kramar till alla
    Täckningen på båten är borta, kom ut tre grabbar från Kronan, strax före tolv, fort var det gjort