Billiga nöjen

Dags att fylla på ballongförrådet så jag köpte en mega-pack med sådana på Claes Olsson, jag minns hur jag resonerade förra gången – varför inte liksom? Sån otroligt enkel grej som inte kostar mycket och kan ge så exceptionellt många timmars komplikationsfri lek… 🙂 Så jag kör vidare med fri tillgång till ballonger. 🙂

Ellinor återanvänder mormors Påskkort, ibland skall de läsas, ibland sorteras, ofta är det viktigt vems kort det är. Helt OK underhållning om ni frågar mig! 🙂 Som vanligt är det inte det dyraste som håller deras intresse…
Jag hade lite smått att skaffa på Clas-Olle och direkt utanför ligger Stockholms Stadsmission och jag hade bestämt att om jag hittade något att lägga pengar på så skulle barnen få köpa en grej var även de. Alla tre barnen betedde sig ovanligt väluppfostrat och gick och botaniserade bland allt i butiken, de hittade den ena mer galna grunkan efter den andra. Ett tag kom Tobias med en garnvinda (sådan man använder när man spinner eller när man bara nystar garn) och David hade hittat en barometer. Sen kom de med ett reseminne från Panamá och en ljuslykta som var på pricken lik en jag hade när jag var liten (kanske står hemma hos morfar ännu). Sen var det diverse kopparvaser och mer eller mindre trasiga leksaker. Sen hittade Tobias plötsligt någon liten halvny ouppackad leksak och hans val var gjort, David fick då ta över en ”hemlig skattkista” – en ask som någon konstfärdigt konstruerat av fyra tändsticksaskar, en fin bild och en ram. 😀 Ellinor hittade en Hello Kitty av silikon och var glad som en lärka…

Kläderna – en barbaklänning, en randig tunika/tröja och en nougatfärgad manchesterklänning till Ellinor samt en otroligt mjuk tröja till Tobias. 🙂

Dessutom fick pojkarna 10 spelkulor var.

Summa: 200 kr!

Sen att vi fikade på Wayne’s för urton kronor och lite till, ja, det är ju tur att det är lönehelg! X-)

När vi kom hem var det förstås ballonglek som gällde! 🙂 Ellinor behöver hjälp att blåsa upp, men hon försöker ganska ivrigt själv! 🙂


Ett svar till “Billiga nöjen”

  1. Ser ju ut att ha varit en intressant upptäcktsresa och billig
    Ellinor ser så behändig ut med ballonglekandet,, krama henne och pojkarna, kram åt dig själv också 🙂