BVC – Ellinor

Familjen_2015-03-03_005

Vi använde Ellinors feberfria dag väl och tog en tur till BVC som lyckades ha öppet. Vi fick träffa vår nya sköterska som-jag-fortfarande-inte-kommer-ihåg-vad-hon-heter och jag kunde konstatera att det var nästan precis ett år sedan vi senast mätte och vägde Ellinor!

 

Men det gick fint, hon fick väga sig på ”storbarnsvågen”, klev upp där själv och stod så duktigt stilla medan vi läste siffrorna. Sen lade hon sig i mätskålen och fick hela sin långa lilla kropp mätt till 91 centimeter! Inte så konstigt att alla 92 cl kläder känns så precis då…! 🙂 Blir nog fint att gå över mot 98 utöver sommaren/mot hösten. Ellinor var lite blyg, pratade inte så mycket, men vinkade artigt när vi gick därifrån. Hon hade lite svårt att slita sig från rutschkanan, inte förrän hon fick en fläskläpp av en lite för äventyrlig tur nedför kanan så fann hon sig i att det var dags att åka hem igen… 🙂

 

Nästa gång vi skall till BVC är det vid tre år, då de skall göra en liten utvecklingskontroll. Nästa omgång vaccin är inte förrän vid fem år.

 

Ålder: 2 år 4 månader

Vikt: 14,1 kg
Längd: 91,0 cm
Hattstorlek: (inte mätt)

Vaccin:
(inget vaccin denna gång)

 

Ellinor ligger HELT på sin kurva, som man säger. Lite över medelkurvan på vikt och längd, precis som det skall vara (dvs de skall ligga lika på längd och vikt, om det är över eller under medel spelar ingen roll, det är när längd och vikt devierar som man börjar hålla koll på diet och annat). 🙂

Vi HAR så gott som slutat med smokken under dagtid. Det har varit en hel del fighter och ganska mycket tårar, men det går ganska bra. Hon har också börjat svara ganska fint på diskussionen om VARFÖR hon inte skall ha smokken jämt. Vi har också pratat om att ”när man fyller tre år, då är det dags att sluta” och hon har väl inte riktigt förstått vad det innebär men jag tänker att hon blir nog som sina bröder ”stor nog” precis runt treårsstrecket! 🙂

 

Vi har också kunnat notera om inte ett stopp så åtminstone ett gudomligt skönt uppehåll i hennes arga period…! Hon har inte haft några sådana där ursinniga raseriutbrott på ett par veckor nu så jag hoppas och tror att det beror på att hon gjort någon form av utvecklingsryck?! 🙂 Håll tummarna!

 

 

Familjen_2015-02-13_002Familjen_2015-02-18_002

SÅ. ARG.
SÅ. ARG.
Mycket iPad blir det...
Mycket iPad blir det…

 

Ett svar till “BVC – Ellinor”

  1. Skönt att hon växer och är någorlunda frisk och ett stort fall framåt är ju om humöret, det arga, har försvunnit.
    Tänker på nästa månads besök 🙂
    kramar åt alla