Älskade systern

Min älskade storasyster fyllde år i går.

Paket var levererade nästan lite för länge i förväg (morfarn tog med dem i när han flög upp i januari) och annat paket från flygplatsen i Milano är på gång norröver. Grattis levererades elektroniskt och sjungande barn på video kablades över via WhatsApp.

Men den här systern alltså.

Hon har burit mig genom förra året. Orkat med alla tårar och all ilska och sorg. Hon har lyssnat och hållit med och ojat sig och viktigast av allt – funnits till. Utan henne skulle jag inte ha varit människa om dagarna året som gick.

Men firandet är inte fullständigt om jag inte kommer ihåg att blorga om det! 😉 Jag satt och letade lämpliga bilder och insåg att bristen på bilder från förra året har logiska och känslomässiga anledningar – men i hjärtat har jag desto fler!

När jag bläddrade genom de bilder som trots allt ändå finns så hamnade jag här till slut: För fyra år sedan, när vi firade min 40-års dag i Örarna och Brändön under de mest fantastiska förhållanden. Solen sken som en strålkastare, det var varmt och myggen syntes aldrig till! Festen dag två var vi nog båda så upptagna med barn och mat och fix att så gott som alla bilder på oss var suddiga eller på väg in eller ut ur bild (jagandes ett barn eller annat). 🙂 Men de här bilderna (vi tog ju en himla massa, på alla gästerna och mig gubevars) är mig så kära. Sånt måste vi göra oftare! 🙂  Såhär såg vi ut då i alla fall:

Kalas_2011-07-09_215Suddig syster och ofokuserad syster, sida vid sida. Vi hade till och med synkat utslagen i ansiktet! 😮 😀

Kalas_2011-07-09_217_crop

 

I år skall vi åka till London för att fira mammas födelsedag (väldigt försenat, även detta på grund av mitt hjärtas svaga väggar), åh så jag ser fram emot det! Sen kommer hon och hennes underbara familj på besök i månadsskiftet juni-juli, då får vi förhoppningsvis sådär varmt och skönt och bara sommar som vi hade när vi hälsade på där uppe i Luleå i augusti förra året. Med lite tur kommer vi oss upp till Luleå för en tur till Skvalpen även detta år!

Det här året skall bli bra – syster! Jag älskar dig och jag är glad att du hade en fin dag tillsammans med dina närmaste kära.

/ syrran

 

14 mars 2007 visste jag knappt hur man bloggade.
14 mars 2008 saknade jag dig.
14 mars 2009 hade vi magsjuka i huset, inget firande kunde skönjas i bloggen…
14 mars 2010 var vi på trädgårdsmässa tillsammans.
14 mars 2011 mindes jag och bloggade om när vi åkte till Milano.
14 mars 2012 tänkte jag på vår resa till New York.
14 mars 2013 var jag så uppe i bebislivet att jag inte fick till mer än en fotnot till en älskad syster…
14 mars 2014 vann jag vinlotteriet på jobbet och livet i övrigt var becksvart, inte fick jag till ens en rad åt min syster då.

Ett svar till “Älskade systern”

  1. Så fina minnen av pi-dagen, alla minnen är ju bra i olika betydelser
    40-årsfirandet var ju oförglömligt, samma var ju 80-årskalaset på Vitmossevägens bakgård
    Ni är bäst, kramar till er bägge!