Alperna dag 4

Sista dagen, hemresedag. Vi tog en sista promenad nedför den kringelkrokiga vägen ned till närmsta byn Tache, hittade igen favoritcaféet (also det enda caféet..) och bänkade oss i solen.

Hittade den här fantastiska ”stuprörsänden”, de verkar som regel bara leda ut smält- och regnvattnet från husen ned på marken, inga stuprör och ledningar i marken och vad vattnet landar i på sommaren syntes inte eftersom det var ett ganska tjockt lager snö på marken fortfarande. Men det var otroligt läckert, den lilla ”draken” eller vad det nu var. 🙂


En helt faaaantastisk ”latte con caffe” och en spritser med lokala smaker (blodapelsin bla) samt en ”Toast Gressonare” (en toast med lokal skinka och lokal ost, enkelt och jättesmarrigt) fick bli avskedslunchen på stället. 🙂

Hela vägen ned längs vägen från Stafal (där liftsystemet huvudsakligen utgick ifrån) till dalen lång långt nedanför fanns det sådana här otroliga lekparker för de allra minsta barnen. Det fanns även ett par fantastiska pulkabackar, med lift och allt för både pulkor och pulkaåkare! Jag tror att om jag någonsin kommer upp i alperna igen kommer jag att satsa på minst en dag i pulkabacke! 🙂

Caféet/baren/restaurangen där vi satt så skönt i solen hela långhelgen: Bar Favre (som får riktigt dåligt betyg på Trip Advisor, men vi besökte ju stället på lågsäsong och då var det inget fel på varken service eller mat!)
Fick bara med mig en enda bra bild från bussresan ned – skyller på en lite för bra bok och ett akut läge av tröttma… 😀

Nedan en bild på åh, åh, åh – Mandarina Duck butik…! Jag såg en så himla fin väska som ”bara” kostade 67 EUR, blev lite upphetsad – ändå till jag såg den sista siffran i priset som dolts av en annan lapp: 267 EUR. Ja ja, vad är väl en bal på slottet? 😀
Sista måltiden i Italien, på flygplatsen. Lite väl dyr men OH SÅ HIMLA HIMLA GOD mozzarella och lufttorkad skinka med olivolja och salt bröd till… himmelskt!
Vi landade 23:30 och fick vänta en god stund på bagage, sen taxi hem och packa upp, sortera tvätt och nöjt lade jag mig och kunde inte klaga över nedanstående utsikt! (taklampan ovanför egen säng)

2 svar till “Alperna dag 4”

  1. Fantastiskt vackert där nere i Alperna, både utsikten och maten, säregen form på stuprören dock men det finns väl nån tanke bakom
    Kram barnet

  2. Welcome to WordPress. This is your first post. [[” ] Edit or delete it, then start blogging!