Alperna dag 3

Dryg timmes bilresa med lokal chaufför som pratade i mobiltelefon på sin mycket karaktäristiska skorrande italienska dialekt med en hand rattande bil nedför serpentinvägarna till dalen nedanför.

Så kom vi till Forte di Bard – borgen på toppen av ett berg. Vi tog oss upp till toppen medelst fyra glasburs-hissar som gick på utsidan av borgen. Så långt ingen resa för nervsvaga, herrejösses…

Borgen, fortet var välrenoverad och användes nu till konst-, natur/historiska- och populär/diverse utställningar. Ett fantastiskt ställe! Utsikten var anmärkningsvärt oremarkabel, men jag antar att vi är liiite bortskämda med vårt boende och vistelsen längre upp i alpdalen..!

Efter maten på toppen av borgen åkte vi till ett vin-kooperativ där 50-talet lokala vinodlare samlades för att gemensamt producera sitt vin. Farbröderna som guidade oss var fantastiska! Den längre av dem blandade friskt den lokala dialektens italienska med franska och den kortare av dem översatte alltihopa med mer entusiasm än precision till engelska. Sex viner fick vi prova och ingen av dem smakade något vidare… Men det är klart, det var unga viner som helst skulle ligga 8-10 år eller längre innan man korkade upp dem! Flera kollegor investerade, men inget köp för mig dock.

Vägen tillbaka körde chauffören en ännu mer brant, smal och kringelkrokig väg på andra sidan dalen mot där vi körde ned och GUD vilken ofattbar utsikt!!!! Olyckligtvis gick det så fort att bilder absolut inte kom på fråga, jag hade fullt upp med att hålla hjärtat kvar i kroppen… Väl hemma igen väntade afterski och ytterligare en HELT outstanding måltid tillagad av vår medhavde kock!2 svar till “Alperna dag 3”

  1. Vilken intressant resa, hårresande bussfärder och intressant besök på vinfabriken.
    Himla roliga guider, dom ser verkligen genuina ut, säkert mycket intryck, inte minst av maten!
    kram