Hemmaskola i sjukstugan

När jag lämnade David och Ellinor på förskolan gick jag förbi skolan och hämtade hem Tobias matteläxa. Läxan var en målarbild där färgen avgjordes av summan av siffrorna på ytorna, klurigt och trevligt men allt för lätt! 😀 Han dammade genom den på ett par minuter bara. Svenskaläraren hade mailat och sagt att lästräning funkar bra så vi tog en ”läsa själv” bok (Skrik och bajs av Helena Bross), en ”läsa tillsammans” bok (LEGO Star Wars alla karaktärerna) och så en ”högläsningsbok” (Ninja Timmy och Resan till Sansoria av Henrik Tamm). Det har gått bra att läsa, han stavar sig tålmodigt igenom alla krångliga hittepå-namn i Star Wars boken och har nästan läskig koll på var de hör hemma de olika figurerna… 😀
Vi tog en liten paus och pysslade undan lite julrester – en adventskalender från ICA som innehöll pyssel och recept som vi ville prova men aldrig fick tid till innan jul, vi sparade de som verkade bra och gjorde ett julpysselhäfte att ta fram till nästa jul! 🙂


Nu är det lunchpaus och sjuklingen, som faktiskt är mer vissen idag än igår sitter och tittar på TV medan jag fixar mat. Tobias är nästan aldrig sjuk nuförtiden (ta-i-trä!) och man märker att han är sjuk på att han nästan inte äter något. Aptiten är noll och i takt med att snuvan och hostan tilltar sjunker energinivåerna. Men han har fortfarande ingen feber! Jättemärklig förkylning…!

 

4 svar till “Hemmaskola i sjukstugan”

  1. Full sysselsättning i hemmaskolan 🙂
    kramar i massor, krya på er

  2. Vad du är duktig Tobias snart kan du läsa vad som helst.
    Kramar och kryapådig hälsningar . Hälsningar och kramar till Elli och David också.

  3. Ja jag tyckte faktiskt det var riktigt roligt! 🙂 Tobias ville ju helst av allt spela och var inte lika road… 😀 Men jag tror han njöt av tiden tillsammans i alla fall! 🙂 Kram!

  4. Kram tillbaka!
    Han läser och läser och läser, det är så kul – det står ju saker överallt runtomkring oss och han får ju syn på det mer och mer! 🙂