Utflykten som både blev och inte blev

Vi hade tänkt oss att ta en tur till Vasamuseet idag, men det var något Legobygge som skulle byggas färdigt (!!) och en och annan trilsk unge som inte var på hugget så avfärden blev lite väl sen. Men vi tog det lugnt och halkade bara ett par tre gånger per barn (inte är det väl någon som lyssnar på en mamma och en morfar som påpekade att ”det är halkigt!!”…)… … Inga ben brutna bara några blöta knän som torkade innan vi kommit in till stan. 🙂

Först den obligatoriska ”får vi sitta på lejonen mamma?!?!”. 🙂

När vi kom in till stan insåg jag att det var för sent för att hinna se Vasa så vi spatserade i lugn och ro upp genom staden till den största leksaksbutik vi kunde hitta och jag lovade barnen en varsin leksak för 50 kr (fortfarande billigare än lunchen/fikat på museet…) och leksaksextas utbröt. 🙂

Efter leksaksbutiken fikade vi ett absolut nödfika, sen gick vi på leksaksbutiken för vuxna (Clas-Olle). Jag hittade det jag behövde, pojkarna hade kungligt roligt (ovanligt stillsamt och otroligt nog helt överens hela tiden!).

Ellinor tog en lur.
Morfarn sköt vagnen strängt taget hela tiden.
Pojkarna brände energi på omgivningen.
Medhavda snacks-lådor kom väl till pass på vägen hem.


David spexade för kameran.


Ellinor bekymrade sig för smulorna… 😀
Innan vi åkte hela vägen hem åt vi middag på Tiger, som vanligt OTROLIGT gott och precis lagom avslappnat för både barn och vuxna. 🙂

 

4 svar till “Utflykten som både blev och inte blev”

  1. Jamen det var ju det! Trots att vi aldrig kom iväg till Vasa. 🙂 Utflykten var lugn och fin hela vägen, även om morfarn nog var nära döden inne på leksaksaffären… 😀 Men sen fick han kaffe, och ett tröstande besök på ClasOlle, då var det lugnt igen.

  2. Är jag så lättgenomskådad 🙂 Det var inte alls nära döden på leksaksaffären, där var ju roligt, men inte lika intressant som hos ClasOlle 🙂 Det är skillnad….