Lördagskväll i svängen

Jag lämnade S och alla barnen +1 vid 17:30 för att åka alldeles själv till Häggvik och storhandla. Man får vara glad för den egentid som bjuds… Glad i hågen svängde jag ut på E4 och hamnade så gott som omedelbart i en helt oförberedd bilkö. 😮 En olycka av något slag vid Rotebro-avfarten var orsaken och efter en sisådär 10 minuter rullade vi igen (körde förbi en varningstriangel senare men inga spår av någon allvarligare olycka så det var säkert bara någon olycklig förare som fått motorstopp på Rotebro-bron).

Men det rullade vidare tacksamt nog och förhoppningsvis utan allvarligare konsekvenser för de inblandade!! 18:10 stod jag med självscanningsapparaten och handväskan och tom handlingskorg laddad och klar inne på matbutiken redo för att storhandla allt som behövs fram till (och lite under) julafton (jag och Tobias bakade till exempel slut på allt potatismjöl och vaniljsocker härom kvällen, det är inte allt för ofta det står på listan).
Någonstans efter apoteksvarorna, alla kläder och julpynt och andra pryttlar som är där i början av handlingsturen så insåg jag att jag var – VÄLDIGT.HUNGRIG. Tänkte efter lite kort och insåg att jag åt frukost vid 11. Sen åt jag visst inget mer. Hupp!

Serverade först mellis/frukt till barnen vid 13 och sen lunch till samma gäng vid 15 och hade stora planer på ett brakfika själv strax efter. Men det blev aldrig av.

Så det var rätt.tomt.i.tanken när jag vandrade omkring där på matbutiken…!

Är lite stolt över att det inte blev ”värre” ändå… 😀 En chokladask (Alladin Dark, som märkvärdigt nog inte går att länka till på nätet??) ”till huset” och en brie som bara var tvungen att följa med hem… 🙂 Och så en påse ”chips”. Because I’m worth it.

Skulle köpa lite julmat, blev chockad när jag insåg att jag för ett par veckor sedan haft en FÖRMÖGENHET stashad i min frys när jag agerade mellanhand mellan fiskare i Luleå och löjromsköpare i Stockholm… Jösses alltså! 😮

Jag köpte löjrom av en annan sort, lite billigare (eftersom det är bara jag och möjligtvis David som äter löjrom) till vår julmiddag.
21:25 såg bagaget ut såhär, fem solida påsar och fyra blöjpaket. Dags att rulla hem. Inte direkt med tomt huvud, men har fått lite tid till reflektion (och en liten del underhållning, hittade en bok som jag skrattade gott åt medan jag tjuvläste i butiken). 🙂 Kan konstatera att dagens besök på matbutiken bjöd på extremt lite mänsklig interaktion. Vid ett tillfälle krockade jag och en mamma med barn i bilvagn utan dramatik, sen stod min vagn ivägen för en man som just påbörjat sin handlingstur så jag fick be om ursäkt och släpa undan åbäket. Därefter bjöd personalen på trevlig utcheckningsassistans (larmad vara) och därmed var min erfarenhet över. Drygt två timmars avslappning, utan större avbrott/inbrott av mänsklig interaktion. 🙂

2 svar till “Lördagskväll i svängen”

  1. Avslappning i julhandeln, jaja, det kan ju bli lugnt på ett annat vis ju.
    Men vilken prisskillnad på löjrom och ändå hade den fått åka flyg från staterna!
    Kram barnet, och krama småttingarna 🙂

  2. Jo. Märkvärdigt nog blir det ett annat lugn. Sen var det ju sent på en lördagkväll och det är ju ganska få som storhandlar då! 🙂
    Kram!