Barnvakter

Sprojtans ny och mostertillverkad Minecraft-tröja, så nöjd! 🙂

De kom, de såg, de segrade… Vi hade både farmor och mormor på besök från onsdag, över helgen och vidare in i denna vecka. Vilken dubbelvinst på barnvaktsfronten! 🙂

Ungarna har längtat så, till och med Ellinor lade av all blyghet och var bästis med både farmor och mormor direkt de klev genom dörren! 🙂 Så vi har jobbat, jag på jobbet och mormorn och farmorn med barnen och S och farmor i lägenheten. Så himla skönt att ha någon här, som både distraherar men mest av allt bara hjälper till! Nu är huset 100% julpyntat (saknas bara julgranen) och många lager färg har lagts på väggarna hemma hos S.

Ellinor slog på stort och laddade upp en nära-40-gradig feberperiod under helgen och även måndag. Tisdag och idag har hon varit fin i fisken men det passade bra att hänga hemma med mamma och mormor fram till det var dags för mormor att åka hem (”varför det?” var hennes fråga när jag förklarade var mormor var efter vi lämnat henne på Arlanda…).
Farmor var snäll nog (…) att köpa ytterligare ett vapen in i vår arsenal här hemma så det rådde FULLT krig ett par gånger under besöket. Ellinor älskar nerf-gun-skotten så hon skrattar och springer som ett jehu för att hinna ta dem när ett skott avlossats mot något! 😀
Det var ett ganska frekvent krav att ”titta fiskarna” från damen när mormorn hade lärt henne att det fanns fiskar att mata och ta hand om på telefonen…! 😀

Ellinor provade pallar.

Sen klämde vi in ett besök på IKEA också. Jag ville få en chans att prova sängar. Nu hann jag inte egentligen få någon bättre uppfattning än att det finns åtminstone en bäddmadrass på IKEA som känns ruskigt skön! 🙂 Alltid något. För en gångs skull åkte vi till Uppsala istället för Barkarby, det var ju HUR BRA SOM HELST! 🙂 Bra väg, raka spåret till butiken, lugnt och städat och knappt några människor, vilken skillnad alltså… Fanns flera andra butiker alldeles runtomkring också så man behöver inte alls till Barkarby för sådant heller, utom möjligtvis för utbudet av butiker då (som är större i Barkarby).

Hela besöket höll Ellinor stenkoll på sin ”Henjy Kjammonstej”, otroligt imponerande! 😀

Väldigt gul fotölj det där… Mormor vilar benen.

Idag åkte mormor hem och Ellinor och jag passade på att göra en massa massa ärenden. Det var skönt men lite stressigt. Mycket – lyfta in, spänna fast, köra, spänna loss, lyfta ut – för varje stopp skall man förklara att ”ja, du skall absolut få komma ut” och spänna loss barnet, sen spänna fast igen efter ett kort besök i butik bara för att upprepa fem minuter senare vid nästa butik… X-)

Webbhallen.

Sen var det julmarknad på skolan också, otroligt fin tradition där barnen i alla årskurser säljer hemgjorda (skolgjorda?) saker och diverse donerade ting lottas ut till hugade lottköpare.

Vi kom hem med en himla massa fint pyssel som till största delen gjorts av Tobias och sen drog Tobias en vinstlott och fick ta hem något ”otroligt fint” gammalt härk som han bara måste ha (man fick välja själv från vinstborden). 😀

David andäktigt lyssnande.

Tårarna hängde faktiskt lite på fransarna när luciatåget sjöng. Det ÄR ju så fint! 🙂

2 svar till “Barnvakter”

  1. Ser ju ut att ha varit en fullödig vecka, förstår att Ellie undrade ”varför det” när mormor tog till vingarna, måste ju vara kul för Ellie att springa runt på IKEA. Roligt för mormorn också men det var en himskans gul fåtölj
    Skolfesten såg ju trevlig ut, med lucior och alla tillbehör, att vapenarsenalen utökades lät ju kul, tror att jag skall ta med pojkarna ut i nån grop när ni kommer upp så får han se och höra en riktig pistol 🙂 Kramar till alla, längtar efter er

  2. Så fina dom ser ut Lucian med följe, killen närmast i bild står ju nästan i enskild ställning