Lördag +1

Vi fick låna Davids bästa kompis lördag-söndag. Som alltid inträder en helt ny kemi i familjen och barnen bråkar ungefär 90% mindre än normalt. Till och med Ellinor blir lite extra på hugget när Theo är på besök, hon gillar honom verkligen och brukar både busa och kramas med honom så ofta hon kan (till hans både förtjusning och förtret!). 😀

David och Theo lekte och lekte, det är roligt att se att gamla leksaker får lite nytt liv när kompisar är på besök (se dino-samlingen i soffan tex). Ellinor lekte också och Tobias var på huppegupp med S. Efter middagen varvade de ned med lördagsgodis och film. Theo hade med sig sin ”fångst” från Halloween och våra pojkar fick en delmängd av sitt (tror vi har några hundra gram kvar, inte mer… *rodna*). Ellinor fick sitt vanliga lördagsgodis: ”majkjokah, jussin, käx!” dvs majskrokar, russin och bokstavskex. 🙂

När det var sovdags somnade allesamman relativt snabbt, Ellinor först, sen grabbarna grus medan Tobias och jag hade mystimme. Men efter en halvtimme hörde jag hur de kom upp och gick för att möta dem – ”är det morgon nu?” var frågan…! 😀 När jag upplyste dem om att de bara sovit en halvtimme och att det fortfarande var natt konstaterade de ”men då har vi ju sovit jättelänge!” så jag fick skratta lite och tacksamt nog köpte de min instruktion om att gå upp i sängen igen och försöka sova lite till. Nästa gång vi hörde av dem var klockan 05:00… Sen var det svårt för bubbelministrarna att somna om, trots att de fick sova i vår säng då. 😀

Men åtminstone David var extremt lättsövd på söndag kvällen (speciellt som vi var på fest på eftermiddagen den dagen också). 🙂

 

2 svar till “Lördag +1”

  1. 🙂 Dagen efter rövartåget i grannskapet, hela gänget sitter med bytet i små skålar och låter sig väl smaka 😉
    Ellinor sitter med en skål framför sig och handen på väg till munnen som ser glad och belåten ut
    Kramar från morfar

  2. Ellinor sitter med sina majskrokar och russin och är lika glad hon, hur bra som helst! Får se hur länge det håller i sig! 😀