Hallowhelgona?

Ett benrangel och en dinosaurie. Vårt benrangel och vår dinosaurie!

Helt plötsligt, helt utan föregående planering stod plötsligt pojkarna utklädda och sugna på att gå ut i kvarteret och knacka på hos grannarna för att säga det beryktade ”Bus eller Godis!?”. Vi har med flit inte sagt ett pip om det, eller på annat sätt uppmuntrat det. Jag tycker det är skitkul med alla barn som kommer hit och knackar på, vi har så gott som alltid hunnit köpa godis i mängder att skopa upp åt dem också (utom i förmiddags när några 11-åringar knackade på och fick ett par torra gamla tablettaskar…).

Jag tycker killarna är för små och jag tycker väl i princip att det är onödigt att de går och knackar dörr (fast, jag har precis motsatt åsikt när det gäller påskkärringstraditionen – men då ger man ju bort ett påskkort när man knackar på så det känns bättre på något vis).

Men inte vill jag stoppa dem om de plötsligen kommer på att de vill göra något utomhus, tillsammans och något ganska modigt till på köpet (knacka på och prata med människor de så gott som aldrig pratat med!). Så ut gick de, glada i hågen.

S var ut och tittade till dem ett par gånger för att kolla läget och allt gick bra, de pratade och pratade – jag hoppas på att de var artiga och snälla. Godis fick de då sannerligen med sig hem, herrejösses…!


Nästan ett helt kilo godis! MILDA MAKARONER… Pojkarna var helt i extas när de kom hem igen, S fick hjälpa dem att dela upp det hela och sen smög vi undan det mesta. Det är ju lördag imorgon och jag misstänker att vi nog kommer att äta mer godis på söndag så… Hej Karius och Baktus, välkommen… 😎


3 svar till “Hallowhelgona?”

  1. Mina barn lämnar kort även på halloween. Annars får de inte gå för mamman. Löjligt av mig, jag vet, jag har ju inga problem med att andra ungar kommer och tigger.

  2. Inte att undra på att dom fick godis, dom såg ju ut som snälla monster, och glada 🙂 Vilken skatt, tänk nästan ett kilo på en gång, här höll jag på att fundera på reaktionen om jag skulle sminka mig som ett trafikoffer när jag öppnar dörren…
    fick Ellinor smaka? Eller tillföll hela skörden insamlarna
    Krama dom

  3. Ah! Smart. Hade jag vetat att de ville ut hade jag nog preppat med några dagars kortpyssel innan, så att de hade något att dela ut som tack… 🙂