Höstlov

Vi började första lovdagen soft. Jag steg upp med pojkarna och satte igång dem, sen tog S över och serverade dem frukost innan han åkte till jobbet. Jag dröp iväg tillbaka i säng och Ellinor sov lika länge som jag (kvart över nio!) så vi var tämligen utvilade när  vi gick ned och åt frukost tillsammans medan lyckliga pojkar fortsatte spela. Det blev en lååååååång frukost för somliga (mig) och matchande längd på speltid för de övriga (utom Ellinor som nöjt pysslade med sina dockor, läste och höll mig sällskap i köket). Lagom när jag druckit upp sista koppen te och läst ”bara ett kapitel till” i den ruskigt spännande boken jag läser så lyckades jag avbryta spelandet för en frukt och smörgåspaus.

Sen ut i höstrusket!

Pojkarna ville så gärna cykla, inte kan man ju säga nej till det. Men vi MÅSTE verkligen skifta cyklar på dem till våren! 😀 David kämpar så med sina mikrohjul på cykeln och det är nog alldeles lagom att uppgradera Tobias något längre ben till en något större cykel till våren. Ellinor får nog lov att bemästra trehjulingen först innan hon får sätta sig på Davids (som ju är Tobias gamla).

Ellinor, ja hon insisterade på att gå ”INTE åka vagn!”. Kan man ju inte heller säga nej till. 🙂
När vi kom hem stannade Ellinor ute en stund alldeles själv, hon är en riktig liten utefis! Trivs så himla bra ute till skillnad från oss övriga innefisar… Jag gick direkt in, hade klätt mig allt för lite och var grundligt genomfrusen efter promenaden. Pojkarna hade också bråttom in för de hade fått klart för sig att det vankades roliga aktiviteter efter turen ut i friska luften. 🙂
Pepparkaksdeg! 🙂

Vilket billigt nöje! Och gott! 😀 24 kr och två timmars underhållning, plus något gott att njuta av ett par dagar efteråt också. 🙂

Ellinors ögon när hon såg mig äta deg första gången hade dock varit helt fantastiska att få på bild! 😀 Hon har ju aldrig bakat pepparkakor förut, har bara lekt med trolldeg och play-doh hemma och på förskolan. Den får man ju INTE stoppa i munnen! 😀

Smokken fullständigt FLÖG ut ur munnen när hon fattade att man fick smaka! 😀 Sen visade sig att den där degen i själva verket inte var så himla god så hon stoppade faktiskt in smokken igen och fortsatte baka kakor utan att äta av dem. 😀

Pojkarna åt och bakade och åt lite mer, Tobias föll i trans ett tag, satt ned på stolen och bara mumsade… Fick påminna honom om att det var pepparkaksproduktion vi höll på med. 😀

Man kan tydligt se vilka pepparkakor Ellinor tillverkat… 😀 Hon var snabb med att räcka fram småbitarna ”här, mamma” och jag fick langa över dem till plåtarna för gräddning. 🙂

Ellinor pusslade ganska intensivt en stund när baket var över, hon börjar bli riktigt bra på det här. Jag minns tydligt att just de här pusslen var jättesvåra för henne för några månader sedan. Nu vet hon precis hur bitarna passar, även om hon ibland trasslar till det lite extra för att locka in mamman i pusslandet (tror jag). 🙂

Pepparkakorna blev mycket goda, vissa välgräddade andra lite mjuka. Precis som det skall vara.
Efter middagen gjorde vi ”Mumielyktor” på tips från Pyssligheter, en blog jag följer. Enkla instruktioner och inspirationen flödade, pojkarna tvekade inte en sekund på vad de skulle göra – David stressade lite över att inte få till tejpen helt slätt, men jag tycker det blev ännu bättre så! 🙂 Med viss övertalning fick jag förstärka ansiktena med en lite tjockare penna, men annars gjorde de allt helt själva. 🙂


Fina lyktor! 🙂

Imorgon vankas Naturhistoriska (såg just att en del av utställningen är under ombyggnad, rackarns, osäker på om det är hela favoritdelen eller bara delar…Nåja, vi brukar fylla en heldag där lätt som en plätt ändå!). På fredag är det jobb för mig igen men barnen fortsätter höstlova sig tillsammans med S.

 

2 svar till “Höstlov”

  1. Jag beundrar dig oändligt för din ork att låta barnen syssla i köket! Jag är usel på det!!

    Och tänk att du burit fram de här tre otroliga barnen – tänk! <3 Tre nya människor – så fantastiskt!

    Och sist – vicken kool idé med glasburkarna och frystejpen. 😀 Bör kanske efterapas på Vitmossevägen.

  2. Vilket drömhöstlov för deltagarna, långa sovmorgnar (en del) Fria aktiviteter resten av tiden, pepparkaksbak med prov-smakning, roligt Ellinors recension av degen och att hon sedan vill gå i stället för åka vagn, kramar till hela gänget.
    Fantastiska varelser dom där tre små…