Liten tjej

image
Delar smokk med babydockan!
image
S dokumenterar sista föräldralediga dagarna fint.

Liten tjej med STOR vilja.

Ikväll hade hon extremt svårt att somna. Jag ploppade ned henne i sängen vid 20:30 och inte förrän vi nu (återigen) ligger tillsammans i mörkret i sovrummet visar hon tendenser till sömn.

Lilla, envisa, tjejen hade gett sig DEN på att jag skulle ligga brevid henne. Varje gång jag lade ned henne på kudden flög hennes lilla arm upp och klappade på min sängkant där intill hennes. Precis som jag brukar göra från mitt håll när jag tycker att hon skall sova – klappa på kudden och uppmana till sömn…

Men jag gav mig inte första timmarna. Sen gav jag mig, sov en timme, väcktes av ledsen Tobias som inte kunde sova – då hade inte Ellinor sovit alls! (hon KAN ju ha sovit men eftersom hon stod upp och pratade/sjöng så misstänkte jag att hon bara fortsatt när jag somnat). Hon har sjungit och ropat och klagat, när jag gick in till henne möttes jag alltid av ett glatt ”heeejj!”… X-)

Nu på slutet steg jag upp för att släcka ned huset och borsta tanden, då blev hon absolut helt hysterisk så jag tror hennes energinivåer slutligen tagit slut. Och nu verkar det, ta-i-trä som om hon faktiskt kommer att komma till ro.

Godnatt!

image

image

image

Kaffekalas med babydockan och Kitty tidigare idag. S fotograferade.

6 svar till “Liten tjej”

 1. fantastiska bilder av en, som vanligt, underbar tjej.
  Att hon har så mycket energi kvar efter dagen är ju otroligt, hon måste ju ha ett lättladdat batteri 🙂
  Flicklekarna ser ju fina ut, kaffekalas, är det medfött eller hur många sådana har hon upplevt? 🙂
  Kramar till er alla, vad händer midsommar

 2. Hei er detta sakkosekken etter Celine ? Og er det dokka hun fikk til Jul ? så fin atte må nok ha en dukkevogn så vi får en trilletur 😉

 3. Det är som vanligt helt fantastiskt med våra barnbarn, bilderna gör att man hänger med i deras utveckling ni är så duktiga att fota dem kramar från ett iskallt norrbotten . : )

 4. Det är fantastiskt att ni kikar på dem, det är ju för er jag bloggar!!! KRAM! (om det är någon tröst så är det inte speciellt varmt här heller!)

 5. Japp! Det är Celines sakkosekk. 🙂 Dockan har äntligen blivit poppis, hon blev jätteglad idag med när vi rensade kosedyr och fann ett par dockor till! 🙂

 6. Hon har ett otroligt långlivat batteri! Hon är som Tobias i det avseendet, inte mycket för sömn och alltid på hugget. När hon kroknar gör hon det med besked, men det mesta fixar sig om hon bara får nog med mat! 🙂
  Jag undrar så över de där kaffekalas-lekarna, inte tusan har vi kaffekalas speciellt ofta! Men å andra sidan så äter vi ju vid bordet tillsammans varje dag så det är ju ett slags ”kalas”. 🙂

  Vi firade i all enkelhet precis som alla andra år – på en äng invid Gunnes Gård här på orten. Det var så förbaskat kallt att vi skippade medhavda picknickfilten och höll oss i rörelse. Köpte sockervadd, kastade bollar, spelade på chokladhjul och köpte korv. Avslutningsvis en polkagrisklubba till pojkarna och så en promenad hem genom skogen till bilen igen. 🙂

  Kram!