Konfirmasjon

image

Vilken ritual det är, det här med konfirmation i Norge. 🙂
Det var en fin predikan där prästen pratade om ungdomarnas liv och deras plats i samhället, dualiteten i att vara där de är – mitt emellan vuxen och barn. Han pratade en del om att de nu är att räkna som vuxna och förmanade de vuxna att om man skall räknas som vuxen skall man få del av _både_ ansvar och friheter. 🙂 Sen drog han samma hjärtliga förklaring av vad Pingsten är som han gjorde för tre år sedan när storasyster konfirmerade sig, en parallell om Liverpools röda tröja och den helige anden och bultande hjärtan. 😀

Det blev inte så mycket bilder från dagen, jag glömde kameran hemma och även om jag kommit ihåg den så var jag strängt taget fullt upptagen med att distrahera yngsta familjemedlemmen genom gudstjänsten. Vi klarade det nästan hela vägen till slutet! 🙂
Det var soligt och naturligtvis otroligt varmt i finkläderna, barnen hade bunad liksom stora delar av alla damer i sällskapet. Vi satt ute och vi satt inne, borden var otroligt vackert dekorerade! Vi festade loss på ett fantastiskt ”kåldtbor” (buffé med kallskuret) och naturligtvis URTON olika tårtor och kakor! 😀

Jag är så otroligt tacksam att jag fick komma med, det var fint att se konfirmanden omgiven av finklädd och kär familj och vänner!

Här följer en liten mobilbildskavalkad, imorgon skall vi tanka över bilder från tante og onkels proff-kamera så att vi får med dem hem! 🙂

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Ett svar till “Konfirmasjon”

  1. Det var verkligen somrigt och vackert, vackra kläder och infödingar, Ellinor och pojkarna syntes ju på några av bilderna och sedan blir det flygbilder också, såg den flygande plattformen 🙂
    Kramar åt alla 🙂 tänker på er