Inkomster

image

I och med detta oväntade väder dök det upp en ny inkomstkälla för barnen. Att skotta snö. 😀

Hittills har den enda inkomstkällan varit lillasyrrans blöjpåsar. Att bära dem till soptunnan har gett 1 kr.
Idag kom vi vuxna överrens om att skotta gångarna mm på gården ger 3 kr. Barnarbete? Ja… X-) Men faktum var att Tobias röjde en ”sparkcykelgång” utan att ens be om ersättning så de kronorna var bara bonus. 😀

image

image

Frågan är vad vi skall betala för när snön försvinner igen? Ogräs testade jag med förra året, det slutade illa med de flesta inblandade växterna… 😀 Men kanske maskrosor i gräsmattan?? De är ju lätta att se skillnad på!

image

image

Tobias skriver och skriver, han har lärt sig att det är ok att skriva av men han kan utan problem stava sig igenom alla bokstäver i ord han ”läser”. Han är OTROLIGT nära att knäcka läsningens kod också, han ljudar riktigt bra igenom ord och blir inte längre frustrerad när det inte riktigt klickar utan försöker igen och igen. 🙂 I natt väckte han mig dessutom och undrade vad 20 minus 2 är. Uhh? Trött morsa var inte riktigt på banan, men han förklarade att eftersom han har haft 20 tänder och tappat 2, hur många skall han då säga till tandläkaren att han har?? 😀

Han skulle ju till tandläkaren direkt på morgonen så det var ju viktigt att veta. Lillhjärnan!

image

5 svar till “Inkomster”

 1. Herreje, skotta snö… nåja värre kan han ju råka ut för och om det då blir några kronor så är det ju bara bra, det ser ju då ut att vara lättskottat dessutom. Vilka miner han kan göra 🙂
  Det är ju då roligt att han nästan har löst gåtan med bokstäverna, och matematiken, legat och funderat på antalet tänder till han var tvungen att stiga upp och fråga sakkunskapen 🙂
  Kramar och natti 🙂

 2. Inte är det så farligt med snön hos er, den far ju så fort där. Här är det minst 50 cm och nu snöar det för fullt , annars är det bra. Tobias har ju huvudet på ”skaft” han är ju smart också. Kramar till er alla inget nattsudd för mamman hör du det.

 3. Nej verkligen inte farligt med snön här, nu är precis allt utom ett par små rester på riktiga nordskuggesidor borta. Himmel. 30 cm ena dagen, noll andra! 😀
  Tobias har gjort ett enormt ”ryck” senaste månaden, han har vuxit både fysiskt och psykiskt. Otroligt häftigt! 🙂

 4. Han är bra på miner, det är han! 😀 Det är häftigt som sagt, med den här ständiga utvecklingen. 🙂
  KRAMAR!