Sportlov

image
David på hal is.

Det är ju sportlov och någonstans läste jag att ishallen var öppen för allmänheten varje dag. Sagt och gjort, det passade bra att vara ledig från jobbet en halvdag och så tog vi med oss barnen för att prova på det här med skridskor (inte Elli då).

Davids allra första gång på skridskor medförde en hel del tårar, lika delar orsakade av en öm rumpa som av ilska över att det inte gick att ta sig dit man skulle… 🙂 Men han truppade på och ville inte riktigt avsluta när det var dags och ville absolut göra det igen!

image
Tobias på is.

Tobias hittade en kompis som han blev bundis med på direkten, det var en ett år yngre kille som åkt skridskor tre gånger och följaktligen var lite stadigare på foten. Den pojken var jättesnäll och visade Tobias hur man skulle göra! Tobias första gång på is var nog drygt ett år sedan så det är väl tveksamt om han kommer ihåg så mycket från dess… 🙂 Men det gick bra!

Tobias ”kompis” hade en lillebror (och en lillasyster!) med sig och alla fyra pojkarna rumlade runt i läktarna en stund efter hallen stängt. Det var MYCKET fascinerande att titta på ismaskinens framfart och sen på de stora pojkarna som gled ut på isen för lite mer organiserad hockeyträning. 🙂
Båda pojkarna vill göra om detta så det kan hända det blir en sväng till till ishallen på fredag när jag igen har en eftermiddag ledig. 🙂

image

Efteråt lyxade vi till det med middag på VÄRLDENS BÄSTA barnmatställe – nyöppnade Sibyllarestaurangen i Glädjen. De har flyttat från den gamla nationalromantiska ”svampen” (Mammas!)vid lokala OK-macken in i nya lokaler tvärs över vägen.

image

I dessa nya lokaler har de gått all-in på barnlek!! Allt är så fint och fräscht och det finns otroligt mycket fina leksaker. Barnmenyerna inkluderar en glass och en leksak fritt valt ur en välsorterad leksakshylla, ungarna blev helt stirriga av alla möjligheter! 😀 Absolut enda nackdelen med stället är väl att hamburgarna är sådär, men då har de fina sallader och annan mat som goda alternativ så mätt blir även vi vuxna!

image

4 svar till “Sportlov”

 1. men det var väl en fin dag, innehållsrik.
  Det här med skridskor kommer ju med tiden, krama David
  Nya matstället ser ju fantastiskt ut, inte konstigt att dom, barnen, blev stirriga – vem skulle inte bli det med sånt urval, måste ju vara massor med kunder..
  Kramar till alla, även dom med öm rumpa 🙂

 2. Jo då, det där Sibylla köket ligger farligt nära oss. Alldeles för nära. Än så länge så har vi lyckats motstå frestelsen. I alla fall vi vuxna eftersom killarna inte gillar hamburgare. Men jag har lovat L ett besök då vi ska äta korv och när detta besök är avklarat så misstänker jag att vi blir stamkunder 😉

 3. Ha ha 😀 Ja när ni väl varit dit en gång kommer det nog att tjatas en del. Våra pojkar har nu efter två besök stenkoll! 😀
  Om det är en tröst har de både köttbullar och nuggets till icke-burgarbarn. 🙂

 4. Tror inte så många hittat dit ännu, gamla ”Mammas” låg helt intill E4:an och alla visste var det var och vad det var. Men man kunde bara knappt gå in i den restaurangen och den hade definitivt sett bättre tider så detta är ett verkligt lyft för oss som målgrupp i alla fall! 🙂

  Det var jättekul med skridskor, speciellt att de verkligen ville göra det igen. Nu blev det inte tre gånger, som tänkt, vi var för lata på söndagen. Men att ha stått på griller två gånger i livet är ju 200% fler gånger än tidigare, för Davids del! 🙂

  Kram!