Ellinornattning

Familjen_2013-07-06_011 Sen det blev sommar har det blivit svårare och svårare att lägga Ellinor.

Det är nog ett par tre faktorer som bidrar, dels att vi stannar uppe längre hela familjen och dels att det är lite för varmt i huset om kvällarna (speciellt när barnen lägger sig).

Jag skall även skicka ett ont öga till de där mopedisterna som blåser förbi i 70-80 km/h… Skulle inte göra så mycket om de bara körde förbi, men när de lägger i extraväxeln och DESSUTOM skrattar och pratar/skriker till varandra när de passerar så är det svårt. Om de sen kunde nöja sig med att ta sig från A till B vore det fint, istället för att satsa på att hinna minst ett par varv mellan A och B på kort tid… Nåväl nåväl. Tids nog kommer våra barn att vara i moppe-åldern, då får vi se hur lätt det är att hålla reda på dem! 8-]

Familjen_2013-07-05_007

Hur som.

I gårkväll lade vi oss sent som vanligt. Efter jag ammat henne låg jag och ”låtssassov” (det vill säga, låtsas att jag sover så att hon skall bli inspirerad och göra samma, det funkar ofta!) och jag sjöng, smekte, hummade – testade strängt taget hela registret som finns för att hjälpa henne att komma till ro.

Vad gjorde Ellinor? Ja alltså, korsar man ett ånglok med en kålmask har man en ganska bra bild av vad hon gjorde…

Tack Ica Kuriren och Frövi Maskin & Bruksbanemuseum för bilderna!
Tack Ica Kuriren och Frövi Maskin & Bruksbanemuseum för bilderna!

Hon ålade omkring. Spretade och sprattlade. Hela tiden gjorde hon ”pfffh-fffffhhhpp-ppph” blåsljud med munnen runt smokken. Hon rullade runt, upp på mage, runt på rygg, sparka lite på mamman, upp på magen igen. Upp med stjärten, upp med huvudet, ta spjjjjjärn med benen, rulla runt, sparka lite på mamman igen. Tappa smokken, bli frustrerad, mamman proppar in den igen, nöjd, sprattlar vidare. Ta ut smokken med flit, testa göra ”blö-blö-bleh” ljud med munnen mot smokken. Ligga med ansiktet ned i madrassen och stjärten upp, sparka lite på mamma. Dra lite irriterat i stora täcket som ligger i vägen överallt runtomkring (så att rackarungen inte skall ånga raka spåret över kanten).

Hon blir helsvettig och ganska irriterad, man UNDRAR vad hon håller på med.

Till slut orkade hon inte mer utan blev ledsen och då plockade jag upp henne. Precis i det ögonblicket hennes huvud landade mot min axel somnade hon! En och en halv timme efter läggning.

 

Så här kan vi ju inte ha det. Men allt med bebisar är ju ”faser”, så det här lär passera precis som allt annat… 😎 Låt-oss-hoppas!

Hur som helst skall jag testa med att försöka lägga henne lite tidigare, kanske före pojkarna (om de kan fås att smyga i säng). Att hon heller inte bajsat på två dagar KAN påverka, det kan det…

 

WikEvent_2013-07-05_073
Sover gott – när hon somnat.

4 svar till “Ellinornattning”

  1. hon kanske inte var riktigt klar att somna, behövde göra av med slutet på energin medan aktivitetsklockan räknade ner till 0, som väl hände när du lyfte upp henne.
    kramar

  2. Ja jag misstänker att det var något sådant. Men jag kan inte låta bli att undra om hon hade somnat tidigare om jag ställt mig upp och vaggat henne i famnen tidigare? 🙂
    Kram!