Bortglömda färdigheter

image

Vår diskmaskin gick sönder förra veckan. Nu börjar jag så smått komma ihåg ”systemen” jag använde på den tiden jag gick under öknamnet ”diskmaskinen”… Jättekul.

Kul har i alla fall Ellinor där hon sitter (hon vill INTE ligga ned), så länge leksakerna inte rullar iväg. 😀

image

5 svar till “Bortglömda färdigheter”

 1. Vad blev det för fel på den då, är det översvämningsskyddet som löst ut?
  Hur går det att få tag på en reparatör?
  Ellinor ser då väldigt upptagen ut

  Kram

 2. Nej den stod och pumpade i flera timmar häromkvällen, till det började lukta bränt (!). Nu ikväll har vi städat ur den och kollat på alla rörliga delar. Det har gått att köra den två gånger, efter första gången (med rengöringsmedel) stannade den men det stod fullt med vatten i botten på maskinen. Efter det hade vi ut allt och städade mekaniskt igenom den och så går den igen, skall vara klar ganska snart.
  Om det fortfarande inte pumpar ut vatten skall vi (läs: S) kolla alla slangar och kanske ta en närmare titt på pumpen igen. Går det inte att fixa med rengöring får vi ta och kolla upp vad en ny maskin kostar, den här har nog gått klart i så fall (kostar för mycket att ta hit en reparatör för att det skall vara värt det).

  Ellinor hade fått precis alla leksaker uppsamlade runt sig av hjälpsamma bröder. 🙂 De har börjat lära sig att a) man tar inte saker ifrån henne och b) om hon har något att pilla på/leka med är sannolikheten för att hon är nöjd 100% högre… 😀

 3. Nu funkar den igen. En solid rengöring verkade göra tricket. Vi hittade smådelar av en ”majskolvshållare” i avloppet, samt en kula (?). De kan definitivt ha ställt till det för pumpen.

  Nu håller vi tummarna att den sköter sig ett par månader till så slipper vi köpa en ny precis nu! 🙂