American Country Festival

Vi var ju på Amerikansk festival härom dagen. Här kommer lite bilder (så att S kanske slutar tjata om den där stjärten jag tog bild på… ;-)):

DSC_3295
David kör brandbil.

Tivolit var ordentligt utbyggt i år. Förra året var det två karuseller som såg helt förfärliga/fallfärdiga ut och en sk hoppborg av det tröttare slaget. I år var det minst den femdubbla mängden karuseller och två jättefräscha hoppborgar. Vi gick all-in och köpte ett häfte med tio biljetter till pojkarna. Vi fick nästan övertala dem att åka slut på biljetterna (bra att veta för eventuella närtida besök till liknande installationer!).

Tobias satt sist i kön på dessa bilder och det lilla tåget accelererade i kurvan så att han skrattade högt och höll i sig hårt när han kom upp på krönet varje gång. Davids åktur, längst fram, var mycket mer sansad och jag fick en känsla av att han blev lite uttråkad (OFATTBART). Vi brukar få vränga lös honom ur bil-karuseller, men inte ur denna.

DSC_3296
Tobias kör grävskopa/schaktmaskin.
DSC_3298
Just denna karusell fick vila (vad ÄR det här för djur???).

Det fanns några knallar, med hemkokt godis, kläder, sockervadd, popcorn, läsk, polkagrisklubbor, leksaker, lite hantverk och så förstås ett par stånd med ”americana-grejer”.

DSC_3299
Felstavade ”HavStorn” här visade sig inte ens vara det, utan hjortron! Hon ursäktade sig generat när jag undrade… Men OH så gott det var! 🙂
DSC_3300
Den här vågade vi oss inte på. Om morbror G varit här så…
DSC_3301
Och så stjärten.
DSC_3302
Hann inte komma nära hästen med kameran när den var ”in action” tyvärr. Men den spatserade runt och skapade god stämning! 🙂

Vi promenerade dit och hem. Sen var det oerhört skönt att slippa undan solen lite och eftersom Matilda, Wilhelm och lilla Julia med far dök upp precis då fick de finna sig i att slappa lite framför TV’n även de.

DSC_3307
Ellinor trivs bra i farbror U’s knä! 🙂
DSC_3303
David, farligt nära att somna…
DSC_3305
Tummen kan vara bra att ha även när man tittar på ”Inspector Gadget”.
DSC_3308
Som vanligt kan inte S missa ett tillfälle till spel… Schackbrädet fick motion även denna dag.
DSC_3309
Efter middagen gjorde vi paj på alla rabarberna. Knäcktäcket S hittade recept på smakade som en klassisk knäck.

3 svar till “American Country Festival”

  1. Men jösses vad David är trött, men det är klart efter en sådan dag, himla kul med sådana tivolin, det borde ju fungera här också… Ellinor ser verkligt belåten ut men stjärten förstod jag inte, inte förrän jag förstorade den, kanske borde testa..:)

  2. Tror inte att det är så fantastiskt praktiskt med sån där lucka, men vad vet jag? 😀