Men?

image

Känns inte alls juste att gå in på matbutiken när sällskapet snarkar gott i baksätet! Nedrans.

Jag får leka lite med telefonen istället.

Vi har lämnat av pojkarna på förskolan. Tobias glatt och lilla lilla David jätteledsen. Tobias har förstått att det bara är några få dagar kvar på förskolan för honom (någonsin!) och njuter ohämmat av kompisarna och leken.
David däremot, får fort smak på hemmalivet och vill ”vara hemma med dig mamma” när det är dags att skiljas åt. Stora tårar trillar nerför hans kinder och det är svårt att få honom distraherad nog att kunna lämna honom. Bidragande faktorer är säkert att många barn på avdelningen, inklusive bästisen Theo är på semester. Han ser inte just att det finns någon att leka med.
Jag försökte distrahera honom med att hjälpa fröken Jocke med att skruva ihop låset i dörren till hans avdelning men det ville han inte, han hade bestämt sig för att stå vid grinden och stoppa mig från att gå ut så han sprang i förväg tillbaka dit… Lilleman. Han lät mig gå tilll slut, efter att ha noggrannt förhört sig om exakt vad jag skulle göra när jag lämnat honom (och i detalj vad jag skulle handla).

Men det var ändå gott i mammahjärtat att se två av hans andra kompisar glatt komma cyklande/sparkande och ropade på honom när han lämnade grinden. Han ignorerade dem truligt och gick förbi utan att titta/prata men förhoppningsvis går det bra idag ändå!

image

Men se, där vaknade sällskapet! Då går vi och handlar då…

5 svar till “Men?”

 1. Tur att telefonen finns och har batteri, den fyller många tidsglapp
  Synd om David, hur länge skall han gå? Förhoppningsvis så kom dom väl ihop sedan
  kramar

 2. Precis så var vår Astrid under sin sista vecka innan sommarlovet (förra veckan)! Garanterat att de känner av att alla kompisarna inte är där och att det blir lite annars med personal och grupperna.

  Vad har ni för superbil som får plats med alla tre bak? I vår passat så kan jag med nöd och näppe klämma ner arslet mellan tjejernas stolar 🙂

  Sv: Haha, skönt att jag inte är en ensam förlossningsgalning. Kan säga att jag funderar STARKT på att plugga till sjuksyrra och sedan vidare till barnmorska. Då får jag ju iaf vara med om fler förlossningar även om det inte är min egen 🙂

  Så kul att du lämnade en kommentar hos mig, har läst tillbaka litegrann i ditt arkiv och ska fortsätta bakåt. Bloglovin på en gång! 🙂

 3. Ja smarta telefonen är en ganska märkvärdig uppfinning, en riktig ”allt-i-ett” grunka! 🙂

  Det ÄR lite synd om David, nu är det fyra dagis-dagar kvar till sommarlov/semester. Men han har ju två år kvar i det stora hela. När alla är på plats brukar han inte alls vara ledsen, tack och lov.

  När jag kom och hämtade dem, lite tidigare än vanligt pekade David på klockan och sade lite förvånat ”men mamma, varför kommer du nu??”. Han var glad och lekte för fullt när jag kom, om han lekte _med_ någon är jag osäker på, men det var en av småtjejerna som hovrade runt honom i vad jag skulle kunna tänka mig på Davidmanér rörde sig om ”ok du får väl leka med mig, men jag leker _inte_ med dig” typ…

  Kram!

 4. Ah, ja man tänker ju att det skall vara lite skönt att vara där, när det är färre barn och mindre stök. Men kompisarna är verkligen guld värda (annars skulle man aldrig kunna lämna dem där misstänker jag)! 🙂

  Alltså, vi har en Audi A6, vi var helt inställda på att köpa en ny bil när Ellinor föddes men så upptäckte vi att vi ju minsann rymdes ändå och då var det ganska skönt att slippa det utlägget! 😎 Men det är en HIMLA skillnad med en framåtvänd och en bakåtvänd stol (plus bebisskydd). Jag misstänker att vi haft större problem om vi hade haft två bakåtvända stolar.
  När båda pojkarna åkte baklänges satt David i framsätet och Tobias bakom honom, då fick vi föräldrar sitta ”bakom varandra” också (= dödstråkigt). Men det var ju praktiskt då den (läs: oftast jag med mina hobbitlånga ben) som satt bak kunde distribuera underhållning, mat och torkpapper. Nu när de sitter bak båda två får jag stresspåslag när jag HÖR att någon tappar en drickyoghurt i knät etc… 😎

 5. Förresten tanken har slagit mig med, att skola om mig till just barnmorska. Men min barmnorske-syrras erfarenheter och det faktum att det verkar vara sjukt underbemannat (och inte minst underbetalt) hela tiden i vården gör väl att det känns lite läskigt som yrkesval…

  Det är så kul att hitta ”nya” bloggar hela tiden när man sitter och surfar, trot eller ej så hittade jag till din när jag letade bilder på ”Libero/Lamaze leksak ur bebisväska/påse”! 😀 Sen blev jag hooked och satt och läste lite, du skriver jättetrevligt och så är du ju norrbottning dessutom – plus på det! 🙂