Det finns inget dåligt väder…

image
Only in Sweden...

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! Klassiskt svenskt ordspråk som passade otroligt bra på eftermiddagens sommaravslutning. 😀 Större delen av alla föräldrar trotsade kylan och blåsten och satte sig ute och hade picknick med alla barn och fröknar. Otroligt trevligt ändå.

Men ”avslutningsbiten” av sommarfesten misslyckades de helt med i år tycker jag! Förra året sjöng barnen (som de gjorde i år) och sen blev alla barn som skulle börja skolan den hösten uppropade och avtackade med handskak, ros runt halsen och diplom och pärm (med alla alster och minnen från tiden på förskolan). Jättefint.
Nu jagade de fast barnen lite här och var under allmänna minglet och tipsrunda och delade ut ros och ett ”minnesblad”. Inte alls lika högtidligt och fint som förra året.

image
Ellinor satt skönt i åkpåsen (tack och lov).

Nåväl. Vi vuxna skippade picknicken och lät barnen äta smörgås och leka med sina kompisar. Sen rullade vi hem och vi har väl så smått tinat upp nu! X-)

6 svar till “Det finns inget dåligt väder…”

  1. skillnaden i ceremoni kanske är väderrelaterad, personalen kanske behövde röra på sig för att hålla uppe temperaturen, det vore ju hemskt med huttrande och stammande personal
    Det är ju fint att ni alla överlevde, varm choklad och en filt anbefalles
    kramar

  2. Ha ha ja kanske det! 😀 Ja nu blir det en kopp te, så snart alla barn har somnat. Jag ligger just brevid en orolig liten Ellinor och försöker ingjuta tröst, trygghet och närhet nog för att hon skall somna tillräckligt djupt för att jag skall kunna lämna henne. S springer skytteltrafik till pojkarna. 😎

  3. Ja nedrans så kallt det var. Fast ändå så skulle man (jag) sitta ute, det är ju ändå sommar 😉
    Tråkigt att det inte blev en finare avslutning för kommande skolbarn. Några rader till förskolan tycker jag nog att du kan skicka iväg. Kanske får du svar på varför cermonin uteblev eller så får de återkoppling på något som de kan göra bättre nästa år.

  4. Bra idé, jag skall skriva en rad i Unikum, eller kanske hellre till föreståndar-Stina. Så kanske det blir lite bättre till nästa år. Det var ju riktigt bra förra året, så de vet ju hur de gör, egentligen. 🙂