Experimentell morgon

Jag bestämde mig för att ”go cold turkey” på tjatet idag. Alltså sluta helt tvärt och utan förberedelser. Följaktligen gick David (nästan) naken till dagis idag.

Stor snäll storebror gjorde allt han kunde för att hjälpa gråtande lillebror få skor på nakna lite blöta fötter, det var visst kallt utan skor och sockar på det blöta underlaget. Tobias konstaterade för egen del rätt nöjt att ”det behövs ju ingen jacka mamma!” då han inte hann ta på den (jag hade lagt fram regnkläderna eftersom det regnat ganska ymnigt på morgonen).

Väl framme på förskolan viskade David förtvivlat från ett hörn bakom torkskåpet ”alla barnen kommer att skratta åt mig” och sen kom både tröja och sockar på ganska enkelt.

Det lät som om pojkarna förstod att det var detta som gäller från och med nu, att jag inte kommer att tjata och inte heller klä på dem när de är för långsamma att göra det själva. Tobias var för övrigt absolut blixtsnabb på att klä på sig, han var spritt språngande naken när jag tog på mig skorna vid ytterdörren hemma, ett par sekunder senare var han helt påklädd! 🙂

Ett svar till “Experimentell morgon”