Spelspelspel…


Det är svårt det här med spelandet – Tobias fullständigt ÄLSKAR det och därför är det så lätt att använda det både som muta och belöning.
Nu var han otroligt duktig och städade bort frukosten – följt av ett ”snääälla mamma…”… 😎

Men faktum kvarstår att det är en fysiskt extremt passiv aktivitet, inte gör det så mycket för fantasin heller. Jag anser dock att det är snäppet bättre än TV, men inte på långa vägar så bra som att leka (eller läsa).

3 svar till “Spelspelspel…”

 1. Du vet ju då var han är i alla fall, fast med sol ute kanske dom borde vara ute (säger han som läser och pickar på datorn hela tiden)
  här är sol och +0,3º i skuggan
  kram

 2. Aaa den fällen har vi också hamnat i. Framför allt när lillebror ska vila om dagarna. Vi har inte fått upp dörrarna till sovrummen så någon tv paus kan L inte få och då är det lätt att datorn och spelandet åker fram. Vi brukar ställa ”äggklockan” på ringning för att hålla nere spelandet men ibland är man (vi) lat så då blir detta en nödlösning, vilket L inte har något emot 🙂
  Men vad gör man?! Man kan inte få det där nobel priset i föräldraskap varje dag. Tyvärr. Jag har försökt 🙂

 3. @ Birger: Ja ha ha 😀 DU skall verkligen inte säga något! Pensionist och inte ens en promenad i månaden får du till! ;-p Stillasittande aktiviteter är lika illa oberoende av ålder! *kram*

  @ Camilla: Nej det värsta är nog känslan man (jag) får av att veta att han får spela lite längre än tänkt för att det blev så mycket tid till annat för mig…!
  Det, och att Tobias fortfarande ibland blir helt rosenrasande, till en oacceptabel nivå, när vi ber honom sluta eller säger nej till spel.