Ögonläkarbesök

Stooora pupiller!
När man är på sjukhuset – får man äta glass!
Lilltjejen behöver mer och mer underhållning i vagnen. 🙂

Jag hämtade Tobias på dagis (David hemma feberfria dagen idag) och vi brände iväg till Danderyd för ytterligare ett besök hos ögonläkaren. Tobias glasögon har varit (måttligt) trasiga senaste månaden så när vi var på kontroll hos optometristen förra veckan bad vi om nytt recept för att kunna köpa nya. Då ville de göra en maskinell kontroll av synen och för det måste man droppa pupillutvidgande och följaktligen spendera en stund hos dem (närmare 1,5h inklusive väntetid), inget vi kunde göra där och då tyvärr.

Vi fick alltså en ny kallelse till idag. Typiskt nog var S bokad på event inne i stan så han kunde inte rycka ut. Men det gick riktigt bra idag, med alla tre (fyra, mig medräknad). 🙂
Det KAN ha haft något att göra med att jag tagit med DS och iPad som mutor… det KAN det… 😀

Ellinor trodde sig till att äta också, kors i taket! Det var ganska lugnt i väntrummet/lekrummet (speciellt som pojkarna efter de obligatoriska åken i den stora rutschkanan satt med varsitt spel i koncentrerad tystnad) så jag kunde lugna henne och låta henne gråta lite utan att stressa för vad andra patienter tycker… 🙂

Men faktum var att Ellinor precis kopplat på och börjat äta när doktorn kom och kallade upp oss – så Tobias fick gå själv! :-0 🙂 Det gick bara bra förklarade läkaren och Tobias hoppade glatt upp och förklarade för henne att han ÄLSKADE (synkontrolls-)maskinen..! 😀 Jag och David och Ellinor mötte dem sen i korridoren när allt var klart, enligt utsago hade han varit duktig och vi fick ett nytt recept på något starkare glas. Jätteduktiga killen! 🙂

Tobias hade gruvat sig enormt för ögondropparna men det gick ganska bra ändå, han låg med huvudet i mitt knä och fötterna i Davids (som masserade dem). Sen vågade han inte öppna ögonen och ”blinka in” dropparna, men det gick tur som var bra ändå!
Fina fröken Lola på förskolan hade låtit Tobias rita en teckning som han skulle ge till den som skulle droppa honom (enligt utsago en bacill), han överlämnade oblygt kuvertet med teckningen i till sköterskan som administrerade dropparna och var lite bekymrad senare över om vad hon tyckt om teckningen. Tyvärr hade hon gått hem för dagen när vi var färdiga hos doktorn så vi fick aldrig veta! 🙂

Skelning hos barn – 1177.se

3 svar till “Ögonläkarbesök”

  1. fantastiskt, Tobias klarade besöket själv och Ellinor fick i sig maten utan ståhej.
    Starkare glas, varför?
    kram

  2. Jamen han är så STOR på något vis, så stor och så liten samtidigt. Fem år… 🙂

    Han har fått något försämrad syn på vänster öga, det som skelade mycket när han var liten. Så nu får vi träna-träna-träna (med lapp) så att det hänger med det andra ögat! 🙂