Sorg

Nemo flöt upp och ned när vi kom hem.
Fina asken tillverkad på förskolan.
Fisk i ask (i hink).

Nemo är död.
Han blev inte gammal, flyttade in hos oss i oktober och dog alltså i natt. 🙁

Pojkarna upptäckte att något var tokigt i morse när de skulle ”väcka fiskarna” (slå på lyset i akvariet). Det var något i Tobias ”mamma KOM!” som fick mig att avbryta frukostberedningen och springa in i vardagsrummet för att titta på vad det nu var. Kunde ju konstatera att Nemo mycket sannolikt inte längre levde, han ”stod” på stjärtfenorna mot botten med nosen upp i växterna ovanför. Rörde sig inte och andades inte. Pojkarna trodde att han kanske bara vilade, men han hade ju ögonen öppna så det såg lite märkligt ut. Jag fick förklara att fiskar inte har ögonlock (trots att de har det i ”Hitta Nemo” vilket David noggrant påpekade). Jag hann inte riktigt göra något åt det innan dagis så vi kom överrens om att han skulle få en chans att komma sig under dagen, om han till äventyrs vilade.

När vi kom hem uttryckte båda pojkarna hopp om att Nemo kanske trots allt inte var död. Men så var det inte, död var han. Pojkarna trodde Nemo hade tappat några fenor, men det var ju så att han flöt upp och ned. Tobias blev ledsen, förstås. Men inte någon djupare känsla. Vi pratade lite om döden och sen pratade vi om att köpa en ny fisk (och därefter fortsatte han bygga lego). 😎

Idag hade fröken Jocke hjälpt Tobias att göra en liten ask att lägga Nemo i, jättefin! Jag lovade att vi skall trotsa permafrosten (som just nu kanske faktiskt inte är så allvarlig) och begrava Nemo ute i trädgården. 🙂

2 svar till “Sorg”

 1. Det var ju ledsamt, det kanske tillstött någonting i miljön, dom tål kanske inte så mycket.
  Det var ju en fin ask dom hade hjälpts åt med
  Nytt vatten och ny fisk
  kram

 2. Vi skall ha lite ”karantän” i akvariet i någon vecka och avvakta om det är något skit i vattnet.

  Men teorin är att Nemo faktiskt kanske åt ihjäl sig, att vi har matat dem för mycket…
  Det blir diet på dem framöver. 😎