Julafton på vår sida av världen

Vi firade ju hemma, för andra gången i våra gemensamma liv. Första gången hände sig av att precis hela familjen blev ursinnigt förkylda och det slutade med att vi firade i all enkelhet för oss själva här hemma istället för att köra bil upp till Luleå som vi tänkt. Sen flög vi upp och firade i mellandagarna när vi kände oss lite piggare. 🙂

I år väntade vi (och väntade och väntade och väntade) på en liten Ninja som skulle komma i början av november (hoppades jag) men så kom hon inte förrän i slutet och då vågade vi inte boka biljetter medan de fanns att få tag på och fortfarande var tillräckligt billiga. Vi ville ju veta vad hon var för sort först, vår lilla Ellinor, att förlossningen gick bra och att både hon och jag mådde bra. 🙂

Så det blev en andra hemmajul. Inte så tokigt, även om det verkligen kändes som om det fattades en himla massa delar…

Såhär förflöt en del av vår jul i alla fall, i bilder:

Årets tomte.

Tomten kom strax före klockan tre – världens bästa grannar ställde upp med tomtetjänster innan de åkte till egna barn och barnbarn för att fira. Tobias konstaterade lite i förbigående sent på julkvällen att ”det var ju inte riktiga tomten, det var ju B! Riktiga tomten har inte sådana där solglasögon.”. Nähäpp.

Barnen dansade in klapparna! 😀

En del klappar var så intressanta att paketöppningen helt avstannade.
Spännande grejer!
Delar av norska släkten var med på en stol.
Hela tjocka släkten uppe i Luleå var med på TV’n.
Äntligen dags för julmaten.
En del hade inte tid att äta… 😀

Och så en bild från förra gången vi firade här hemma.

Samme nisse, men då var Tobias lite rädd för honom – lite senare lämnade han över sina smokker till nissebarnen, duktige killen! 🙂

Notera storleken på barnen, lintotten David är precis stor nog att sticka upp ur brallorna! 😀 Den där otroligt fina tröjan har fått mycket mileage – först Ruben, sen Tobias och nu David. Om Ellinor kommer att använda den återstår att se! 🙂
Notera även den tjusiga dörröppningen, tv-bänken och den vackra färgen på väggen (inte för att jag vet om bebisblå är bättre…). 🙂

Julen 2010

Ett svar till “Julafton på vår sida av världen”

  1. Lite säreget med ”distansjul” men det gick ju , på bägge håll. Kul att se hur David helt plötsligt måste släppa ut brandbilen ur pappersomslaget 🙂
    Fantastiskt med Skypeförbindelsen, koppla ihop familjerna utan stora apparater
    Fortsatt bra mellandagar och ett Gott Nytt År
    kramar i massor