24 dagar långt experimentPrecis varenda dag sedan 1:a december har vi öppnat adventskalender (utom några dagar när vi glömt och sedan öppnat i efterhand). Nästan alla luckor har orsakat en smärre kris mellan bröderna.
Varje dag två kalendrar, en legokalender och en ”hemmafylld” med lådor. Varannan dag får pojkarna öppna endera kalender. I den hemmafyllda finns det alltid två gåvor, den som öppnar kalendern bestämmer vilken gåva som skall ges till vem (väljer först).

Gåvor har vid ett par tillfällen helt förkastats (mestadels ilsket på grund av att man inte fått välja först). Val har med ytterlig svårighet gjorts. Tre gåvor har konfiskerats. Knytnävsslag har utdelats. Jag skulle säga att tacksamhet och tindrande förväntansfulla små har varit sällsynta.

Det känns på det stora hela som ett rätt miserabelt socialt experiment. Jag tror jag skippar det nästa år, kanske ett par år till. Eller så kör vi på en hederlig läbbig chokladkalender till vart barn och så får det vara bra med det.

3 svar till “24 dagar långt experiment”

  1. Å andra sidan är kriget snart över… X-) Skall försöka komma ihåg det här till nästa år bara! 😀